Citat:
În prealabil postat de Annyta
Trist dar adevarat :-(
Cu toate acestea, relatiile cu semenii (in special cu acestia reci si egoisti) pot duce la sinucidere cand esti dependent de ei. O persoana majora ar trebui sa invete sa fie independenta si sa se fereasca de astfel de monstri.
|
Nu e de ajuns sa fiii doar "major", trebuie sa ai si o experienta de viata (sau mai multe) ca sa inveti sa nu mai fii dependent de oameni.
Intr-adevar Dumnezeu ne trimite mereu oameni care sa ne ajute, dar noi nu in oameni trebuie sa ne punem increderea ci in El.
Poate ar trebui sa ne mai amintim de cate ori or fi incercat unii si altii sa ne ajute si noi i-am respins, sau viceversa. Poate ca la un moment dat si Dumnezeu se "satura" sa ne mai trimita astfel de ajutoare si ne lasa cel putin o vreme sa ne descurcam singuri si sa ne recapatam increderea in noi. Cateodata, si respingerea are rolul ei.
Poate cateodata functioneaza si psihologia inversa : te calc in picioare, te umilesc, tocmai ca tu sa te inversunezi sa-mi demonstrezi ca nu-i asa (chiar si psihologii mai fac asta cateodata). Probabil e o drama cand incerci metoda asta si nu functioneaza, eu una n-as indrazni sa o aplic niciodata, cel putin nu in mod intentionat.
Poate de la unii oameni inveti ceva chiar daca ei de fapt nu intentioneaza asta.
Ce te mai poate ispiti? Cand realizezi ca doar pentru a supravietui trebuie sa faci o multime de compromisuri, de lucruri care nu-ti plac si nu te reprezinta, si nu folosesc nimanui decat pentru umplerea buzunarelor si a burtihanelor unora? Sa stiu ca pentru a manca eu si copiii mei o paine amara, unii trebuie sa saraceasca si altii sa se imbogateasca?
Ce te mai poate insa impiedica ? Teama ca poate osanda vesnica este ceva mai rau decat oricat de rau ti-ar fi acum in viata?