Citat:
În prealabil postat de linistea
daca nu te-a iubit nimeni nicioadata cu adevarat,(nu ma refer la familie)cum pot sa stiu daca Dumnezeu ma iubeste,daca nu ma cunoaste si totul e in mintea mea?cum stiu daca sunt unde trebuie?
|
Intrebarea este cat se poate de intemeiata. Nu toti si nu intotdeauna simtim iubirea lui Dumnezeu, din cauza pacatelor, din cauza impietririi inimii noastre. O clipa daca am simti cu adevarat dragostea lui Dumnezeu pentru noi si pentru intreaga lume, ar fi de ajuns pentru a renunta la viata pacatoasa, pentru a ne schimba definitiv modul de existenta, pentru a ne intari definitiv in bine si in iubire.
Ori faptul ca nu se intampla astfel cu noi, este semnul ca inca exista o parte opaca a noastra prin care lumina lui Dumnezeu nu poate patrunde. Dar acest fapt nu inseamna ca iubirea lui Dumnezeu nu exista sau ca noi nu putem inainta in a o experia. Ne impartasim de ea mai cu adevarat pe masura ce ne purificam de pacate si patimi.
Astfel, vom inceta a o percepe ca pe un concept abstract, regasind-o concretizata in aproapele nostru, in bucuriile si incercarile vietii, in Biserica, in taina creatiei etc.