Citat:
În prealabil postat de Amaaa91
Din ceea ce vad eu aici si imi pare foarte rau, mai mult il supar pe Dumnezeu pentru ca am postat. (1) Domnul nu iubeste aceste discutii aprinse, nu vrea dezbinare ci unire.
(2) Este atat de greu de asteptat maxim 100 de ani sa vedem cum este in realitate dupa ce murim si sa ne vedem de treaba noastra si sa ne iubim toti unii pe altii. Iubirea intre noi e ceea ce doreste Dumnezeu , iar ce am vazut eu in viata mea si pana acum a fost in unele cazuri, nu generalizez o iubire doar din cuvinte.
.…..................
Imi pare rau daca am suparat pe cineva, si daca sunt incapatanata.(3) Aveti credinta in Dumnezeu ca ma va calauzi.
|
1. Este adevarat ca certurile de cuvinte nu fac bine.
Dar hai sa citim despre dezbinare si unire.
Dezbinare:
"Nu socotiti ca pace am venit sa aduc pe pamant; nu am venit sa aduc pace, ci sabie." (Matei 10, 34)
Deoarece nu se cuvine sa talmacim Sf.Scriptura dupa mintea noastra intunecata de pacate si cazuta in mandrie, voi reda cuvintele Sfantului Nicolae Velimirovici:
""Asa a grait Domnul. A se citi: Nu am venit sa impac adevarul cu minciuna, intelepciunea si prostia, binele si raul, dreptatea si silnicia, bestialitatea si omenia, inocenta si desfranarea, pe Dumnezeu si pe mamona: ci am adus sabie, ca sa tai si sa le despart, incat sa nu se amestece. Cu ce sa le desparti, Doamne? Cu sabia adevarului. Ori cu sabia cuvantului Lui Dumnezeu, ceea ce e totuna: fiindca adevarul este cuvantul Lui Dumnezeu, si cuvantul Lui Dumnezeu este adevarul."
Concluzie: nu se unesc adevarul cu minciuna, invatatura crestina (pastrata nealterata nu de ortodocsi, care luati in parte au caderi si pacate, ci pastrata de Biserica Ortodoxa al carui cap este Insusi Hristos!) cu invataturile omenesti eretice izvorate din patimi si mandrie.
Despre unire:
Fapt.20:28. Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.
Fapt.20:29. Căci eu știu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruța turma.
Fapt.20:30. Și dintre voi înșivă se vor ridica bărbați, grăind învățături răstălmăcite, ca să tragă pe ucenici după ei.
Fapt.20:31. Drept aceea, privegheați, aducându-vă aminte că, timp de trei ani, n-am încetat noaptea și ziua să vă îndemn, cu lacrimi, pe fiecare dintre voi.
Fapt.20:32. Și acum vă încredințez lui Dumnezeu și cuvântului harului Său, cel ce poate să vă zidească și să vă dea moștenire între toți cei sfințiți.
Deci unirea care ni se cere este cea a Bisericii lui Hristos. Crestinii au stiut dintotdeauna ca lupii vor patrunde in biserica si vor incerca sa o sfasie, invatand invataturi omenesti (dar tot despre iubire, Hristos, mantuire.. ).
Toate bisericile rupte prin schizma din trupul Bisericii lui Hristos sunt ale vrasmasului, ca acela le-a castigat prin viclenie si minciuna.