View Single Post
Vechi 15.03.2012, 19:09:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

2. "este atat de greu de asteptat maxim 100 ani sa vedem cum este in realitate.."

Aceasta este o alta mare viclenie a vrasmasului.
Ea are la baza supozitia ca pentru ce omul nu a cunoscut sau nu a obtinut "certitudini" nu va fi pedepsit.
Eu cunosc destui oameni in varsta care refuza pocainta si spovedania spunand:" o sa aflu dupa moarte daca am facut bine sau nu". Aceasta e curata nebunie.

Fiecare este dator sa caute adevarul. Lipsa de ravna pentru aceasta, lenevirea si nestiinta izvorate din acestea sunt pacate care vor fi pedepsite.

Luca 12:
47. Iar sluga aceea care a știut voia stăpânului și nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult.
48. Și cea care n-a știut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puțin. Și oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, și cui i s-a încredințat mult, mai mult i se va cere.

Deci sluga care nu a stiut voia Domnului va fi si ea pedepsita, nestiinta nu este scuza.
Sfantul Teofilact talcuieste astfel:" pentru ca putand a o cunoaste [voia Domnului] el n-a void, ci din lenevie, insusi luisi pricinuitor de a nu cunoaste s-a facut. Deci pentru aceasta i se cade a se pedepsi, pentru ca de bunavoie nu a cunoscut. Sa ne infricosam, fratilor, ca daca cel ce nicidecum n-a stiut, este vrednic de batai, ce cuvant va izbavi pe cei ce intro stiinta gresesc?"

Sfantul Marcu Ascetul: " nu zice: nu stiu ce se cuvine si deci sunt nevinovat daca fac aceea. Daca le-ai face pe toate cate le stii ca sunt bune, ti s-ar descoperi pe urma si celelalte, cunoscandu-se una din cealalata"

(aceste idei despre vinovatia necunoasterii le-am gasit in cartea "Zeul tolerantei si descrestinarea crestinismului", o carte extraordinara, care ar trebui citita de oricine cauta mantuire in vremurile de azi)
Reply With Quote