Citat:
În prealabil postat de Amaaa91
Acum cat priveste decizia mea sunt sigura ca orice voi alege la sfarsit Dumnezeu nu ma va lasa sa ma pierd, este Tatal meu, m-am rugat multi ani.
Pentru mine e Dumnezeu si apoi prietenul meu si pentru el este acelasi lucru ( si inca nu pot crede ca doar ortodocsii se mantuiesc ca din cate am inteles pana acum doar noi avem adevarul.. nu esti ortodox esti pierdut)
Iar prietenul meu nu este penticostal ci crestin dupa evanghelie. Sunt sigura ca Dumnezeu ma va calauzi si va ramane in viata mea.. restul ramane de vazut .. poate ne vom intalni in rai si daca toti fratii mei ortodocsi(care sustin ca doar noi ne mantuim) nu au avut dreptate si vad persoane de alta religie in rai atunci ..."
Eu nu am fost asa prinsa de religii, ce sa fac cum sa cred, ma mantuiesc nu ma mantuiesc. Acum m-am speriat si am intrat in panica deoarece trebuie sa i-au o decizie ori raman in religia mea ori trec la alta religie.
Daca era dupa mine mergeam in amandoua partile, eu il simt pe Dumnezeu, aceeasi bucurie fericire, moment care nu as vrea sa se mai termine, implinire atat in slujbele ortodoxe( in special la cantarile noastre de la antifoane si pana la sfarsit) cat si in programul de la crestini.
Imi cunosc religia .. m/am nascut in ea si am fost la spovedit si la impartasit mereu, parintii mei bunicii mei sunt ortodocsi (nu suntem ortodocsi doar cu numele)... am vorbit cu foarte multi preoti.. din care am avut pareri diferite de la cele mai extremiste pana la mai intelegatoare.
Eu nu vreau sa/mi pierd mantuirea atata tot .. chiar nu ma intereseaza de nimic altceva.. si aceasta stiu ca este un dar de la Dumnezeu si se dobandeste prin credinta in Iisus Hristoas.. dar fiind copil, asa ma consider plec urechia, la ce se spune in religia mea( adevarul nu exista in alta parte decat la ortodocsi)."
Ce spui tu este religia ortodoxa si cunosc sinoade si canoane.. problema este ca desi sunt ortodoxa si cred in sfintii si in Maica Domnului nu gandesc la fel.. si mai ales cu icoanele..
|
Dragă Amaa...nimeni nu îți constrânge mântuirea...Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut...doar noi Îl pierdem pe El prin alegerile făcute. Ți s-a argumentat foarte frumos de către frații noștri ortodocși cam ce ar trebui să faci și care sunt riscurile renunțării la credința ta.
Te rog următoarele cuvinte pe care ți le adresez să nu le iei drept judecată ci doar am să expun ceea ce eu am constatat:
Din relatările tale reiese multă confuzie: spui că pe primul loc este Dumezeu și mântuirea, apoi că tu crezi că te vei mântui și în altă credință, dar în același timp ești cunoscătoare și trăitoare a ortodoxiei. Să-mi fie cu iertare - dar te cam contrazici - un adevărat trăitor al ortodoxiei nu gândește așa. Spui că nu ești ortodox doar cu numele dar tu ai alte concepții despre icoane și altele - să-mi fie cu iertare dar un adevărat ortodox e departe de această trăire. Sunt foarte ciudate practicile voastre - mergeți dintr-o birică în alta - timp de 5 ani nu ați rezolvat problema.
Consider că ar trebui să lupți pentru prietenul tău și ă-l aduci la ortodoxie (ceea ce nu prea reiese din dorința ta) - dacă îl iubești cu adevărat. Dacă nu vrea să accepte lasă-l pentru credința ta - nu-ți pierde sufletul și mântuirea!!!