View Single Post
Vechi 17.03.2012, 14:19:56
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Subscriu. As include si tradarea neamului, care intr-un fel sau altul tot la tradarea semnilor se include. Cum ai spus si tu, Sfintii Inchisorilor au patimit suferinte grele si ani de puscarie ptr.ca nu vroiau sa dizvulge informatii despre camarazii lor. Mare curaj si tarie trebuie sa ai sa accepti chinuri groaznice, chiar si moartea, ptr. semenii tai.

Elisabeta Rizea
Născută: 28 iunie 1912
Trecută la Domnul: 6 octombrie 2003
Întemnițată la: Pitești, Jilava, Mislea, Miercurea Ciuc și Arad
Întemnițată timp de: 12 ani
Profesia: agricultor

De cand m-au adus din puscarie, eu am mers taras. Faceam toate draciile contra comunismului. Imi dam drumu’ pe scara in camasa da noapte, sa creada ca intru-n closet. Aveam cuiele scoase la doua uluci si treceam dincolo. Bagam mancarea pentru partizani intr-o gramada mare de craci. Ce auzeam scriam si puneam hartia intr-o scorbura. Puneam cana pe perete, tineam urechea pe fundu’ canii si auzeam ce vorbeau securistii in camera de-alaturi.
Capitanu’ Carnu era din Bacau. El m-a schingiuit. Eu traiesc incarligata, cum sunt, si cu genunchii scosi, si el nu mai e! M-a operat Maiestatea (Regele Mihai I) la spitalul de langa Foisorul de Foc. Maiestatea a platit. Mi-au pus carlige la genunchi, cum puneam eu la perdele. Nu mai am par deloc, uite! Si uite in fotografie ce par bogat am avut, si salba de aur. Mi-au luat tot comunistii. Ginerele, cuscru, toti au facut puscarie pentru ca eu am dat de mancare la partizani. Ma aducea lumea cu toala acasa. Ultima data, a venit Carnu cu ala de cauciuc si o curea pe mana. “Spune!” N-am spus. M-a legat de maini cu unu care-a murit si el pe soseaua spre Bucuresti. “Iti dam 300 de lei!” “Domnule capitan, eu nu sunt Iuda, sa-i vanz pe 30 de arginti...” M-a trantit pe jos.
M-a legat si m-a batut cu cauciucu’, de la ceafa la calcai, si pe stanga, si pe dreapta. A dat Domnu’ de-a murit si eu traiesc, na! Da’ n-am luat banii lui. Apoi, m-au suit legata pe un scaun, de pe scaun pe masa, de pe masa, pe alt scaun. Mi-a zvarlit basmaua din cap. “Spune!” Purtam coada cu funta. Mi-au aruncat fota si am ramas in iie. Mi-a legat coada sub carligu’ de lampa din casa boierului. Coada era groasa. Eram si eu altfel la 38 de ani... Carnu mi-a tras scaunu’. alalalt mi-a tras si masa.
Coada mi-a ramas in carlig si eu am cazut la pamant. Asa mi-au smuls paru’. Am facut tratament si nu mi-a mai crescut. Da’ tot nu i-am vandut...
(Elisabeta Rizea) http://www.fericiticeiprigoniti.net/...-30-de-arginti

Tot legat de tradare. Am vazut un documentar rusesc, in care vorbeau Parintii si duhovnicii mari rusi despre situatia actuala din Rusia, problemele duhovnicesti de la ei etc. si despre tradarea poporului rus. Toti parintii din documentar au afirmat ca, poporul rus plateste si astazi pentru tradarea Tarului Nicolas II, care a fost unsul Lui Dumnezeu, pus pe tron ptr. a duce poporul spre credinta si mantuire. EI au spus ca poporul rus e mai vinovat decat cei care au tras. Cei care au tras in tar si familia sa, sunt niste rusi criminali, insa poporul este tradator; daca poporul nu trada, tarul nu murea. Faptul ca nu au luat apararea tarului, le-a adus necazuri mari si neamul plateste si in prezent ptr.fapta strabunilor.
Stimata domnisoara,
Postarea dvs. m-a cutremurat adanc. Asa este; pe de alta parte, nici macar javrele masonice ucigatoare de Tar nu l-au ucis de Sfanta Nativitate... Vina acestui popor, caruia avem canonul sa ii apartinem, este cu atat mai mare...
(Bine, acum ma astept sa imi sara in cap unii, precum "intreprinzatorii" mai mult mijlocii decat mici, care o duc {prea} bine in perioada asta, numita eufemistic "capitalism", si sa vocifereze cum ca e mai bine acum, ca de, o duc ei mai bine...deh, subiectivism omenesc de mana a cincea....)
Tradarea, da, nu are vreo scuza, caci este o groaznica crima, ruda cu inselarea arhetipala de care se face vinovat Vrajmasul in fiecare clipa....nici macar speranta la un viitor mai bun nu o scuza (?!?).
P. S. Imi place semnatura dvs., adica citatul din ea. Cat de adevarat!...si cat de greu de vazut, tocmai pentru ca e dureros de evident.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 17.03.2012 at 17:14:53.
Reply With Quote