View Single Post
Vechi 17.03.2012, 21:03:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
eu am vorbit de o zi a creatiei. Uite ca ziua a 7-a nu s-a incheiat. Nu gasim in Biblie, la ziua a 7-a formula: "Și a fost seară și a fost dimineața..." ca la celelalte zile ale creatiei. Daca ziua a 7-a poate dura atat de mult (si inca nu s-a incheiat ) atunci de ce la celelalte zile ale creatiei le atribuim 24 de ore? De unde stim ca o zi a creatiei a avut 24 de ore? Nu sunt dovezi clare. Biblia nu ne spune cat a durat o zi a creatiei. Eu am spus ca e posibil sa fi durat 24 de ore, dar e posibil sa fi durat si 1000000 de ani. NU STIM SIGUR! Doamne ajuta!
Aici stim sigur, pentru ca spune "a fost seara si dimineata". Nu e vorba de seara si dimineata de peste 10 000 de ani. Interpretarea cu zilele ani si secole nu este ortodoxa, e o inventie a avolutionismului teist, imbratisat de unii din afara ortodoxiei. Toti sfintii ne spun ca ziua are 24 de ore, chiar in mod explicit (de exemplu sf. Vasile cel Mare).
Am mai discutat mult despre asta pe forum, pentru ca era un ortodox care sustinea evolutionismul teist (combinatie intre Geneza si evolutionism). Ar aparea doua contradictii: Domnul a facut in acele zile totul intr-o clipa, pentru ca e Atotputernic. Si doi, a facut totul perfect, nu mai aveau nevoie sa evolueze.
Reply With Quote