Citat:
În prealabil postat de catalin2
Incerc sa iti raspund eu:
1. Vezi ce ani erau pe timpul lui Stefan cel Mare, aduni si iti iese data exacta in ani. Atunci anii se dadeau de la facerea lumii, acum e pe undeva pe la 7500 si ceva. Asta cu 4.5 miliarde e o povestire SF evolutionista, nu trebuie sa crezi orbeste tot ce iti spun ba evolutionistii, ba cei cu new-age, chiar tu spuneai ca de aceea ne-a dat Dumnezeu si minte, ca sa analizam si sa filtram, nu sa luam de bun tot ce auzim. Cifra astronomica se bazeaza pe o singura datare, care poate avea mai multe interpretari. Dar uite corelat cu mai multe sisteme de datare, la ce se ajunge (vezi tabelul): http://www.creationism.info.ro/pagini/cs/cs9.html
2. Lumina poate avea mai multe surse de unde provine. Seara cand apesi pe comutator nu se aprinde soarele in camera, ci un bec. Iar in Rai doar nu crezi ca stau pe intuneric. Harul este aratat in ortodoxie prin lumina, unii sfinti luminau.
|
Hai ca am ajuns sa discutam stiinta de pe vremea lui Stefan cel Mare. Nu-mi explica mie cum e cu lumina ca am facultate tehnica la baza, lucru de care ma indoiesc in ce te priveste. Dupa cum am spus eu nu pot discuta cu cei care cred orbeste fiecare rand scris in biblie chiar si atunci cand stiinta demonstreaza contrariul fara echivoc. Eu am conceptii creationiste (adica cred ca lumea a fost creata de Dumnezeu, universul, materia, viata insa Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si am evoluat, deci da, cred in evolutie).
Daca tu crezi ca lumea are 7500 de ani atunci asta e, atat are, sa fii iubit si pazit de Dumnezeu, e loc sub soare pentru toata lumea. Doamne ajuta!