Citat:
În prealabil postat de wassabi
Dupa cum spuneam, a crede in evolutie nu inseamna a fi ateu. Exista creationism, care inseamna credinta ca Dumnezeu a creat totul. Mai mult, evolutionismul nici nu incearca sa explice aparitia vietii ci doar evolutia ei. Asadar, faptul ca evolutionismul nu poate explica aparitia vietii nu-l invalideaza.
Eu cred ca viata este rodul creatiei lui Dumnezeu si mai cred ca religiile sunt incercari repetate de a explica misterul vietii. Sa crezi cu bigotism in orice forma de religie nu mi se pare calea catre Dumnezeu ci calea catre amorteala spirituala. Sa refuzi dovezi puternice ale evolutiei doar pt ca nu scrie in biblie este bigotism. Repet, evolutionismul nu-l neaga pe Dumnezeu.
|
Citat:
În prealabil postat de wassabi
Hm, in aceeasi logica EU sunt centrul universului iar tu trebuie sa mi te supui. Cum iti suna acum?
|
Si eu ma cred buricul pamantului de multe ori.Daca-ti place stiinta atunci accepta faptul asta.Atata vreme cat nu exista o margine vizibila si totul se departeaza orice este posibil. In plus nu cred ca este scris in Biblie ca pamantul ar fi in centrul universului.Poate privit ca punct central al creatiei dar nu cred sa fie scris explicit asa ceva.
Problema cu impacarea lui Dumnezeu cu evolutionismul este din punctul meu de vedere una grava.Eu nu-l pot privi pe Dumnezeu ca pe unul care are un laborator si care e sclavul evolutiei.E treaba ta sa crezi in ce vrei.Asa zisele dovezi puternice sant invers proportionale cu credinta ta.Crezi mai mult in evolutie atunci il vei modela pe Dumnezeu.Crezi mai mult in Dumnezeu atunci te vei increde mai putin in intelepciunea oamenilor care traiesc sub soare. Dovezile puternice tin foarte foarte mult de credinta, mult mai mult decat de ratiune.Din pacate dupa parerea mea multi nu observa asta.
Chestia asta cu evolutionismul nu incearca sa explice aparitia vietii e o mare smecherie.Evolutionismul nu poate explica aparitia vietii de aia clameaza ca nu incearca.Dar intr-un fel sau altul santem indoctrinati sa credem ca viata a aparut din intamplare din supa primordiala.Sau apar teorii idioate cum e cea cu "direct panspermia ".Adica un nebun considera ca 4 miliarde de ani nu sant de ajuns pentru dezvoltarea vietii asa cum o vedem noi si atunci spune ca o civilizatie ET a raspandit samanta vietii prin univers.Dar nu-si da seama ca si civilizatia aia ar fi avut nevoie de multe miliarde de ani ca sa se dezvolte.