Citat:
În prealabil postat de Grigorie
De cand citatele din Sf. Parinti si din marii duhovnici au devenit un pericol public?
Iar pancarta aceea cu "Fara masonerie la patriarhie" ce lege incalca? Nu e condamnata masoneria de Biserica noastra? De ce se evita o discutie publica pe aceasta tema? Masoneria si crestinismul sunt incompatibile, numai ca unii prefera confuzia, intunericul.
Daca in loc de "Nu vrem patriarh mason!" s-ar spune "Nu vrem patriarh eretic!", ati fi de acord, nu-i asa? In esenta, e acelasi lucru.
Se gasesc astazi destui care sa condamne o erezie din antichiate, dar cand e vorba de una contemporana, se fofileaza. Oare asa procedau Parintii Bisericii? NU!
Sf. Atanasie s-a luptat cu arianismul, erezia din timpul sau, Sf. Capadocieni cu eunomienii si macedonienii (eretici contemporani lor), Sf. Chiril cu nestorienii, Sf. Maxim cu monotelitii etc. Numai in zilele noastre masoneria este un subiect tabu. De ce oare, cand intrece in perfidie pe oricare alta erezie?
Imi pare nespus de rau ca exista ortodocsi cu o mentalitate straina de ortodoxie (eu as numi-o mentalitate clericalista, de sorginte romano-catolica), adepti ai autoritatii absolutiste, ai politicii pumnului in gura, ai creierelor spalate care trebuie sa se supuna fara cracnire. Dati-mi voie sa va spun ca acestea nu sunt atitudini ortodoxe. Ortodoxia este in stransa legatura cu respectul pentru libertate. Supunerea vine din iubire si smerenie, nu impusa cu forta.
|
Oameni buni, nu intelegeti? Sau nu vreti? Legea este aceeasi pt toti, indiferent ca raspandesti materiale antiecumeniste sau fluturasi cu reclame la floricele de porumb.
Pancarta era ilegala. Se putea cere o autorizatie si se putea face un mars...ceva. dar nimeni nu a cerut asa ceva. Au venit patru insi la patriarhie, au intrat in curte (in perioada aia, din motive de securitate, era totul pazit si imprejmuit) si au scos din sacosa banerul....
Apoi ASCOR sau altii (eventual aia care au pus afise anti - IPS Daniel :) ) de ce nu organizeazã mese rotunde pe aceasta tema?