View Single Post
Vechi 18.03.2012, 14:39:10
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Simpatica demonstratia ta. Intai spui ca nu scrie in Bibilie despre geocentrism iar apoi te chinui sa "demonstrezi" ca de fapt ar fi posibil.
Atat la inceputul cat si la sfarsitul postarii am spus ca Pamantul nu e centrul Universului. Dar faptul ca nu e nu inseamna ca nu ar putea. Argumentarea mea a avut ca scop doar sa demonstreza ca pentru fiecare "credinta" se pot aduce argumente. Inclusiv pentru cele gresite. Adica logica si stiinta nu pot garanta cu certitudine tot ceea ce afirma.
Citat:
Habar nu ai de legile fizicii, daca ar fi cum spui tu si pamantul ar fi fix iar soarele ar orbita in jurul sau atunci soarele ar trage pamantul inspre el. Faptul ca pamantul se invarte in jurul soarelui se datoreaza echilibrului intre forta de atractie gravitationala imensa a soarelului si forta centrifuga (plus, evident, o multime de alte forte minore de atractie /respingere date de luna si celelalte planete). Oricum, modelul simplificat e asta. Obiectele mari nu pot orbita in jurul obiectelor mici. Vai de scoala de-ai absolvit-o :)
Tu ai citit cu atentie "demonstratia" mea? Am spus ca ca Soarele ar face miscarea de rotatie in jurul pamantului datorita fortelor exercitate de Pamant? Nu. Am spus in schimb ca miscarea ar putea fi explicata prin forta exercitata asupta Soarelui de catre o alta entitate fizica. Poti sa afirmi cu certitudine ca nu s-ar putea roti Soarele in jurul pamantului sub influenta unei forte exercitata de un alt corp? Gandeste-te bine.

Citat:
Iar despre ce sustine biblia despre geocentrism uite aici, un site intreg, dedicat aspectului asta: http://www.geocentricbible.com/, ca sa nu zic de o multime de alte resurse. Pur si simplu cauta bible geocentric pe google si gasesti garla.
Da se gasesc aberatii garla. Da-mi un exemplu al uni singur verset unde se spune ca Pamantul e centrul Universului. Nici unul dintre exemplele alea nu spune asta. Aia e doar o interpretarea tendentioasa. Asa din orice verset poti scoate ce vrei tu. Deci te rog un singur verset. Nu mai multe. Unul. Doar ca nu exista.