View Single Post
Vechi 18.03.2012, 21:02:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Hai ca am ajuns sa discutam stiinta de pe vremea lui Stefan cel Mare. Nu-mi explica mie cum e cu lumina ca am facultate tehnica la baza, lucru de care ma indoiesc in ce te priveste. Dupa cum am spus eu nu pot discuta cu cei care cred orbeste fiecare rand scris in biblie chiar si atunci cand stiinta demonstreaza contrariul fara echivoc. Eu am conceptii creationiste (adica cred ca lumea a fost creata de Dumnezeu, universul, materia, viata insa Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si am evoluat, deci da, cred in evolutie).
Daca tu crezi ca lumea are 7500 de ani atunci asta e, atat are, sa fii iubit si pazit de Dumnezeu, e loc sub soare pentru toata lumea. Doamne ajuta!
Nu e vorba de stiinta din timpul lui Stefan cel Mare, tu ai intrebat ce cred ortodocsii despre asta. Iar in legatura cu lumina iar nu cred ca ai inteles, tu ai sugerat ca sursa luminii poate fi doar soarele, eu ti-am spus ca mai exista si alte surse, unele artificiale, create de om.
Apoi tu scrii ca eu sau altii credem orbeste ce scrie in Biblie, dar ti-am mai spus ca e exact invers, tu crezi orbeste ce auzi, fara sa verifici. In cazul asta crezi orbeste ce ti-au spus oamenii de stiinta, fara sa si verifici. In plus fata de tine unii din noi am citit si ce spun creationistii, nu doar versiunea evolutionistilor. Am citit de curand ca peste 80% din oamenii de stiinta mai importanti din Nordul Americii si Anglia nu sunt crestini, majoritatea din ei sunt atei. Tu ii crezi orbeste si and spun ca nu exista Dumnezeu?
Cerceteaza si sursele creationiste, tu de fapt crezi intr-un hibrid numit evolutionismul teist, o gaselnita ce combina creationismul cu evolutionismul de care sunt atrasi mai mult catolicii. Daca vrei iti dau surse de pe net ca sa citesti si sursele care combat evolutionismul.
Reply With Quote