Subiect: Istoria noastra
View Single Post
Vechi 19.03.2012, 08:47:42
Laura19
Guest

Implicit

@antoniap. Am gresit din graba si am scris "daca noi am fi fost crestinati de daci" cand defapt noi eram dacii. Vroiam sa zic de romani.
Nu are importanta prea mare pana la urma etnia celui care ne-au crestinizat. Insa are mare importanta faptul ca Sf.Apostol Andrei era uncenicul Domnului Hristos si ca aceasta pretioasa perla,ortodoxia, a luat viata la noi in tara direct de la sursa si cu putin timp dupa Inaltare. Trebuie sa ne cunostem istoria, si istoria Bisericii si istoria neamului. Nu mi se pare normal ca se tot incearca sa se falsice istoria noastra. Acei istorici care il contesta pe Sf.Apostol Andrei, contesta si sfintenia Sf.Voievod Stefan, idealurile ortodoxe ptr.neam ale lui Mihai Viteazu etc. Strabunii nostrii de care ar trebui sa fim mandri si sa le urmam exemplul, sunt prezentati populatiei ca fiind niste pierde-vara, care nu doreau binele neamului si a credintei,tigani,criminali etc. Foarte multi contesta existenta ortodoxiei din Transilvania inainte de unirea din 1918. Ceea ce este o bataie de joc a istoriei. Ortodoxia din Transilvania a existat dinainte de venirea ungurilor, si a existat f.bine si sub cei 1000 de ani de robie. Multe documente despre trecerea romanilor de la ortodoxie la greco-catolicism sunt false. Cei care au trecut, cei mai multi au fost preotii, si asta nu ptr ca ar fi crezut in acea religie, ci ptr. statut social mai bun. Insa marea majoritate a romanilor au ramas ortodocsi. Erau cazuri in care preotii trecusera la greco-catolicism, insa la Biserica faceau tot slujbele ortodoxe. Multi romani nici nu stiau ca preotul lor este greco-catolic, tocmai ptr ca nu vedeau nici o schimbare in predici si slujbe. E mult de zis aici. Am deviat de la subiect.

Unii istorici sustin ca razboaiele dintre romani si daci erau pe motive religioase mai ales, nu economice,teritoriale. Traian se stie ca era un prigonitor. Pe columna lui Traian sunt pictati daci inchinandu-se. N-ai sa gasesti astfel de pareri in documentele oficiale. Asa cum la istorie invatam ca Mihai Viteazu nu a fost executat ptr. ca s-a speriat calaul de statura lui impunatoare. Sa fim seriosi. -În drum spre locul de execuție, trecând prin fața Bisericii Albe Postăvari (București), i se îngăduie să intre în biserică spre a se închina la icoana Sf. Nicolae, unde, cu lacrimi, cere ajutorul Sfântului, făgăduind că va construi o biserică, de va fi scăpat de moarte. Ajuns în fața călăului, vedem rodul și puterea rugăciunii Voievodului, nu așa cum spune istoria comunistă despre călău că s-ar fi speriat de statura sa impunătoare, ci călăul, mustrat de Sf. Nicolae, a scăpat securea din mână și a fugit. Imediat boierii de față au implorat iertarea de la Alexandru cel Rău, cumpărând în cele din urmă cu bani viața Voievodului Mihai.- Astfel de minciuni se gasesc peste tot in manualele de istorie si cartile de istorie oficiale.

Părintele Justin Pârvu: "Cunoașterea martirilor și adevărului istoric va trezi în noi și cunoașterea de sine"

Last edited by Laura19; 19.03.2012 at 09:06:19.
Reply With Quote