Subiect: o stire noua
View Single Post
Vechi 20.09.2007, 17:23:26
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Oameni buni, nu intelegeti? Sau nu vreti? Legea este aceeasi pt toti, indiferent ca raspandesti materiale antiecumeniste sau fluturasi cu reclame la floricele de porumb.
In cazul de la Sibiu nu a fost vorba de respectarea niciunei legi. Politia a intervenit numai la insistentele unor preoti ortodocsi. Cred ca daca ar trage cineva la raspundere politia din Sibiu, ar da din colt in colt, neavand cum sa justifice interventia. Poate doar cu niste martori mincinosi ....

Daca raspandirea unor materiale publicitare ar fi interzisa, atunci ar trebui sa fie retinuti miile de oameni care le impart pe strada, la metrou, in magazine sau in cutiile postale.
Iar despre protestanti, acestia nu numai ca raspandesc materiale propagandistice, dar tin si predici publice sau minispectacole. Daca sunteti din Bucuresti, poate ati asistat la astfel de evenimente. Mie mi s-a intamplat in statia de la Universitate, la metrou (Piata Unirii, mai ales), in parcuri.

Dvs. incercati sa minimalizati urmatorul aspect: retinerea studentei s-a facut pentru ca a fost reclamata de cei de aceeasi religie cu ea. Sunt convins ca daca la politie ar fi sunat un protestant sa reclame raspandirea de materiale ortodoxe, nu s-ar fi deranjat nimeni sa ia atitudine. Dar asa, saraca fata, fiind reclamata de preoti de aceeasi credinta cu ea, a fost tratata la fel ca femeile acelea in negru care tulburau slujba strigand "Teoctist, comunist!".

Din pacate, exista destui preoti de o slugarnicie nedemna de un crestin. Bunastarea unor preoti este dependenta de atitudinea de "caine credincios". Astfel de oameni nu mai reprezinta ortodoxia, ci interesele celor mai mari. Acestia sunt oameni care ar trada orice pentru a le fi lor bine. Replica data de acel preot e edificatoare:
"Ce, sint mai credibili Sfintii Parinti decit mitropolitul nostru (IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului - n. mea)? Ca doar mitropolitul a organizat adunarea ecumenica..."

http://www.rostonline.org/blog/claudiu/2007/09/ecumenismul-este-impus-cu-politia-la.html
Reply With Quote