Subiect: Istoria noastra
View Single Post
Vechi 19.03.2012, 09:37:40
Laura19
Guest

Implicit

Părinte, vorbiți înălțător despre România, dar credeți că vom putea să ne eliberăm de sub jugul străinilor care astăzi stăpânesc mai bine ca niciodată? Credeți că suntem un stat independent sau sub ocupație, atâta timp cât guvernul României merge în Israel să se consulte în problemele statului român?

Într-adevăr, românii trăiesc aceleași greutăți ca dintotdeauna. Cum se duc acum și plătesc birul la Moscova sau la Tel Aviv, așa plăteau bir și pe vremea turcilor. Nu e nicio deosebire, numai stăpânii i-am schimbat. Înainte le dădeam turcilor mierea de albine, ceara și grâul. Și românul, ca să nu mai dea grâul, a început să semene porumb și de atunci mănâncă românul mămăligă și până astăzi. Acum nu are cum să se mai nască un Mihai Viteazul, pentru că ești obligat să alegi dintre slugile lor, alegem niște păpuși, un surogat politic. Dacă încerci azi să faci o mișcare de dreapta sau oricare ar fi ea, cinstită, nu reușești nimic, pentru că au stăpânul lor care supraveghează totul nu cumva să deranjezi planul lor de conducere. Și planul este să se ajungă la unica monedă europeană și iată că mergem spre el. Și tot așa, mergem și noi ca și caprele de frânghii; unul vine și îi dă la picioare să meargă înapoi, celălalt o trage cu frânghia înainte. Așa merge capra, așa mergem și noi. Noi nu avem dreptul să spunem decât: Am înțeles! Să trăiți! Fie că sfoara o trage Răsăritul, fie că Apusul, românul trebuie să tacă și să facă și să sufere, bineînțeles. Dar aceasta este taina dăinuirii neamului nostru – suferința. Prin suferință ne vom izbăvi.

Se vorbește din ce în ce mai des de declanșarea unui nou război mondial. În conjunctura politică de azi, noi, ca și creștini, în ce măsură putem folosi arma?

Neamul nostru nu a dus niciodată războaie de cotropire, noi doar am fost siliți să folosim arma împotriva celuilalt, ca să ne apărăm pământul și valorile date nouă de Dumnezeu. Noi nu am avut cutezanța să atacăm și să deranjăm alte popoare. Toți cei care au venit ca asupritori peste noi ne-au devenit dușmani și sigur că au fost întâmpinați cu neîncredere și înverșunare. Acum doar la comanda marilor puteri, suntem puși în situația de a lupta ca aliați în alte state, dar nu din inițiativa noastră, ci tot la porunca stăpânitorilor lumii.

Tocmai, părinte, ce facem în cazul în care ești obligat să lupți împotriva unui stat ortodox, la comanda păgânilor, cum s-a întâmplat în Kosovo, când românii au trebuit să bombardeze inclusiv biserici?

Aceasta este politica străină. Este foarte greu să fii soldat astăzi. Ce să facă un purice în fața unui elefant? Trebuie să te supui ordinelor stăpânirii de care aparții. Dar mare va fi cel care va refuza, în numele lui Hristos. Bineînțeles că este o lepădare de Hristos să bombardezi biserici și icoana lui Hristos. Însă acest păcat îl vor plăti toți cei care ordonă aceste fărădelegi. Dar dacă vei avea curajul să te opui, mucenic vei fi. Așa cum au făcut și Moța și Marin, care văzând că se trage cu mitraliera în obrazul lui Hristos, s-au dus și au luptat în Spania, unde s-au jertfit și sacrificat viața. Ei se duceau să apere icoana lui Hristos cu arma în mână, noi ne ducem să bombardăm icoana lui Hristos cu arma în mână. Aceasta este diferența dintre aceste generații… Nu deschizi foc împotriva cuiva decât atunci când ești în stare de apărare proprie. Românii nu au scos sabia niciodată împotriva cuiva – avem această cinste. Ne-au luat Cadrilaterul, ne-au luat Basarabia și Bucovina, noi nu ne-am răzbunat să cucerim, dar sângele martirilor noștri care au luptat să dezrobească aceste pământuri strigă înaintea lui Dumnezeu pentru nedreptatea ce ni s-a făcut; vor fi judecați și vor plăti înaintea lui Dumnezeu toți cei care ne-au nedreptățit. Iar noi am stat și am așteptam mereu o pace, o liniște sau ajutor promis de străini, care niciodată nu a venit. Noi nu am tulburat niciodată istoria omenirii. Noi am fost oamenii păcii și am adus liniște Europei.

Recomandați creștinului să se antreneze în lupte, să își pregătească trupul de luptă?

Asta trebuie să o facă armata și oameni specializați. Nu trebuie creștinul de rând să învețe fel și fel de tehnici de a ucide sau răni pe altul. Să învățăm în măsura dreptului de apărare. Dar în rest arta luptei este arta diavolului, pentru că noi nu avem dreptul să omorâm creația lui Dumnezeu. Creștinul să se păzească prin rugăciune, și nu prin arme sau alte tehnici de luptă. Pentru că dacă vine cineva și te atacă azi, te atacă organizat, cu mijloace în care tehnicele tale de luptă sunt cu totul neputincioase. Trăim alte vremuri, în care războiul și lupta se dau de la buton. Este alta politica veacului XX-XXI.

Recomandați creștinului să se antreneze în lupte, să își pregătească trupul de luptă?

Asta trebuie să o facă armata și oameni specializați. Nu trebuie creștinul de rând să învețe fel și fel de tehnici de a ucide sau răni pe altul. Să învățăm în măsura dreptului de apărare. Dar în rest arta luptei este arta diavolului, pentru că noi nu avem dreptul să omorâm creația lui Dumnezeu. Creștinul să se păzească prin rugăciune, și nu prin arme sau alte tehnici de luptă. Pentru că dacă vine cineva și te atacă azi, te atacă organizat, cu mijloace în care tehnicele tale de luptă sunt cu totul neputincioase. Trăim alte vremuri, în care războiul și lupta se dau de la buton. Este alta politica veacului XX-XXI.

Ce părere aveți despre ungurii care se plâng marilor puteri că românii duc o campanie de românizare în Ținutul secuiesc, de parcă acest ținut ar fi al lor?

Pentru noi, românii, dușmanii cei mai apropiați acum sunt ungurii, care ne-au urât dintotdeauna și au folosit mijloace barbare, necivilizate. Pentru că au venit din adâncurile întunecoase ale Răsăritului și s-au oprit aici în Carpați și Câmpia Panonică, unde și-au găsit așezarea și tot timpul au avut pretenții asupra teritoriilor noastre. Acum pretind să facă republică în Ardeal, deranjând liniștea poporului nostru. Acest popor nu a avut și nu va avea niciodată în istorie vreo liniște. În acest pământ unde creștinismul a făcut educația dragostei, a păcii, ei nu au ce căuta cu educația urii, a dezmembrării, a barbariei. Este inadmisibil ca un locuitor ardelean să nu știe să îți răspundă la salut sau vreo întrebare în limba română. Nem tudom, auzi. Păi ei au mâncat aici 80 de ani pâinea Ardealului românesc și se fac acum că nu știu limba românească? Unde au găsit străinii mai multă libertate decât la noi în țară? Ei și-au format până și școlile și universitățile lor pentru oprimarea limbii noastre și culturii creștine. Și pe de altă parte tot ei se plâng de noi că sunt oprimați, persecutați și maltratați de către români. Ei ne fac pe noi extremiști când ei sunt cel mai barbar popor al Europei? Iar lumea îi ascultă pe ei și își formează această părere că suntem un popor sălbatic și extremist. Tocmai ceea ce sunt ei, aceea pun pe seama noastră. Pentru că așa a fost ungurul: fățarnic și duplicitar. Dar când am intrat noi vreodată în țara lor? Când i-am ucis noi pe ei? Nu, noi nu am nedreptățit pe nimeni, decât ne-am păstrat demnitatea și adevărul nostru istoric.

Cum s-ar mai putea însufleți tineretul de azi?

Tineretul nostru ar trebui puțin să se cunoască pe sine, istoria neamului, strămoșii și martirii lor. Cunoașterea martirilor și adevărului istoric va trezi în noi și cunoașterea de sine. Dacă noi nu ne lustruim memoria și nu ne cunoaștem martirii și jertfele înaintașilor noștri, nu ne putem redeștepta. Nu avem dreptul să trecem peste jertfele lui Horea, Cloșca și Crișan și ale tuturor românilor care s-au crucificat pentru idealurile noastre. Noi, românii, trebuie să învârtim istoria în jurul acestor mari personalități ca să putem avea și noi o bucurie cerească, elanul și puterea lăuntrică de a nu ceda. Din păcate s-a ajuns ca modernismul acesta să topească tot elanul tineretului nostru, prin televizor, calculator, sport, călătorii prin toată lumea. Unitatea cea mai puternică a unei nații este credința, legată de Biserică și prin ea să luptăm. S-au măsluit manuale, cărți, profesori, încât tineretul acesta e derutat, manevrat, fără personalitate și demnitate. Nu se mai predă istoria lui Iorga, lui Vasile Pârvan, se predă istoria după evrei sau bolșevici.
Reply With Quote