Citat:
În prealabil postat de AlinB
Crezi orbeste ca propria ratiune nu te poate insela.
Ce zici de asta?
|
ba sunt convins ca am inca multe de invatat.
dupa asta ce urmeaza? "din moment ce nu te poti baza pe propria ratiune e cazul sa te bazezi pe sfintii parinti si sfintele carti" ?
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ba da, doar ca religia ta este rationamentul ridicat la grad de dumnezeu infailibil.
|
Nu, sunt convins ca pot gresi. Chiar pe threadu asta am admis ca am avut informatii gresite.
Citat:
Destule in raport cu ce?
Cu unul care nu stie tot atat cat tine?
In raport cu adevarul?
|
in raport cu propunerea de a o lua de la zero pe tema asta. cel caruia ii raspunsesem imi propunea un fel de abecedar al disputei evolutionism/creationism, i-am zis ca nu vreau sa recitesc o gramada de situri pro si contra, le-am mai citit candva.
Citat:
Cum se face ca toate masinile cu motor termic au ceva in comun?
Motorul, rotile, un volan, etc. si totusi n-au evoluat una din alta sub presiunea factorilor de mediu ci au avut nevoie fiecare in parte de un desiner inteligent?
|
Ai dreptate, asta sustin si eu, designul inteligent. Cred in Dumnezeu si mai cred ca Dumnezeu a facut viata astfel incat ea se evolueze. Ca tot ai dat exemplul masinilor, in ziua de azi masinile deja se construiesc una pe cealalta (robotica) si sunt din ce in ce mai evoluate. Oricum, nu poti pune perfect modelul masinilor peste modelul vietii asa ca orice inadvertenta gasita in paralela ta a masinilor nu invalideaza modelul evolutiei in cazul vietii.
Citat:
Logic raportat la ce?
In crestinism nu exista un "liber arbitru biologic" si nici la speciile de animale.
Exista exclusiv raportat la oameni.
|
iar axioma asta a crestinismului e dovedita de cine? eu cred ca liberul arbitru exista si in cazul animalelor, animalul poate decide daca merge spre sud sau spre nord sau daca sta la soare sau la umbra.
Citat:
"arata foarte similar" nu este o judecata logica.
|
in schimb
Citat:
Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.
|
este foarte logic.
Citat:
Si chiar daca ar fi, faptul ca exista la baza mecanisme biologice asemanatoare, ceea ce e normal dat fiind ca s-au folosit caramizi aseamantoare pana la identitate cu cat cobori mai jos in materie, nu implica necesar existenta unui time-line asa cum sugerezi.
|
asa cum orice mar este un fruct tot asa si omul este un animal.
Citat:
Lovitura surpriza cu capul in zid.
Confunzi adaptarea la mediu cu evolutia.
De altfel am tratat aspectul asta mai sus.
|
Incepand de astazi o sa stii si tu ca adaptarea la mediu este componenta a evolutiei. Faptul ca modificarile SE TRANSMIT genetic inseamna evolutie.
Hai sa-ti zic ce ar trebui sa sustii tu, ca creationist:
- toate speciile de plante și animale au fost create de divinitate;
- aceste specii nu se modifică de-a lungul timpului;
Asadar, simplul fapt ca ai acceptat ca bacteriile s-au adaptat la mediu te-a facut un deviant :)