View Single Post
Vechi 20.03.2012, 15:58:07
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Pe vremuri si pretentiile erau altfel. La tara se faceau cati copii veneau dar ei nu erau ingrijiti corespunzator, nu exista asistenta medicala, nu erau hraniti cum trebuie, nu se avea grija de ei pentru ca parintii erau la camp si nu aveau timp. Multi mureau de mici din cauza bolilor si a proastei ingrijiri.

Era mai usor pentru parinti, pentru ca nu aveau cheltuieli mari , nu aveau chirie sau cheltuieli ca la bloc, nu existau cheltuieli mari pentru ca nu existau magazine, nu se prea cumparau haine ci se faceau in casa, la fel si cu mancarea se producea la casa etc.
Astazi multi locuiesc la bloc si au salariul minim pe economie, de unde sa mai faci zece copii in conditiile astea, multi tineri locuiesc cu parintii pentru ca nu au bani pentru chirie sau locuinta unde sa mai tina si zece copii? Plus cheltuielile foarte mari pentru hainutele de copii, mancare, carucior etc.
nu stiu daca 10 era numarul ideal ptr multi copii.Dar in general fugim la extreme ptr a ne motiva mai bine puctul de vedere.
Hai sa luam o varianta intermediara 3...4. E mai aproape de 1, 2. Nu credeti?
Si acum, sa fim seriosi, unde mananca doi mai manaca si al treilea, chiar si al patrulea, hainele raman de la unii la altii, sau mai nou sunt multi parinti instariti care nu fac decat un singur copil si dupa ce acesta mai creste incep sa tot ii dea din hainute. Si noi am primit asa destule hainute.
Daca e invatat sa manace mancare gatita, la oala de 4 litri mai pui un litru de apa , un morcov, o mana de fasole verde si deja ai mancare ptr 6 persoane.
Palatul copiilor ofera foarte multe variante de activitati interactive ptr copii la preturi foarte mici(gimnastica, pictura , modelaj, dansuri, instrumente muzicale s.a)- in jur de 2,5 lei pe ora.
Desi, teoretic se poate. Acum ramane sa vedem cum se imbina teoria cu practica:)

Aporpos, exista un desen tare dragut"Famila Gigant", despre o familie de sase elefantei(mama, tata si patru copii). E interesant de urmarit serialul ptr a vedea bucuriile pe care le are o familie numeroasa vs o familie cu un singur copil(elefantel), vecinul lor.
Tocmai datorita nr "extrem de mare" de membrii, vecinii i-au poreclit "FAmila Gigant".
Culmea e ca ai mei se cam regasesc cu totii intr-un personaj de acolo. Si atunci le place si mai mult desenul.