Citat:
În prealabil postat de catalin2
Chardin este recunoscut ca a incercat sa combine evolutionismul cu crestinismul. A fost si este contestat chiar si de catolici, dar nu din cauza evolutionismului. Din cate stiu e apreciat de miscarea new-age si unele scrieri ale sale au conceptii new-age, teozofice.
|
Incercam sa aduc un mic argument la teoria mea paranoica despre ce e scris in Apocalipsa : "Cine este asemenea fiarei și cine poate să se lupte cu ea? "

Curios ca in limba engleza toate teoriile, toate ipotezele, toate sistemele trebuie sa se plece in fata evolutiei, cam asta e traducerea.
Eu nu ma refer numai la evolutie ci cam la tot ceea ce s-a intamplat in istoria omenirii incepand de la Revolutia Franceza. Nu inteleg ce ar face atei de duzina si fani ai evolutiei sa fie mai agresivi decat Martorii lui Iehova. Adica inteleg, am teoria asta cu fiara si cu "icoana care vorbeste " de unde ne formam din ce in ce mai mult cultura generala. Mai am sa descopar care e rana produsa fiarei si scriu o carte in engleza si ajung bogat.