Citat:
În prealabil postat de AlinB
Totusi n-as fi crezut ca neoprotestantii au si ei "anti-ecumenistii" lor si mai ales ca dau dovada de aceeasi orbire ca si cei ai nostri ba chiar ceva in plus pentru indivizi care au prententii de facultati teologice (al doilea blog apartine unui pastor, primul nu stiu).
Despre pozitia "anti-ecumenistilor" nostri fata de par. Necula in numarul viitor.
|
Cred ca te referi la zelotism, de aceea nu cred ca e chiar potrivita folosirea termenului de anti-ecumenisti, chiar si in ghilimele. Anti-ecumenisti sunt sau ar trebui sa fie orice ortodox, adica impotriva conceptiilor ecumeniste, e la fel cu anti arianism, anti alta erezie.
In alta ordine de idei, cultele neoprotestante sunt la origine straine de conceptiile ecumensite. Cam fiecare cult neo-protestant are in invatatura de baza ca doar cei din acel cult sunt in credinta adevarata, si unii chiar ca doar cei din cultul lor se pot mantui. Protestantii au conceptii ecumeniste. Sa nu uitam ca la amjoritatea neoprotestantilor exista rebotezarea in cazul convertirii la ei, practic nici nu suntem botezati.