Citat:
În prealabil postat de fallen
Oare preotii vazatori cu duhul fac numai previziuni negative? Pentru ca asta nu e greu, pot sa o fac si eu. In general profetiile rele se auto-indeplinesc, pentru ca oamenii sunt tentati sa le creada. La fel si cele bune, in oarecare masura, dar mai greu. In general ceea ce ni se spune ne intareste convingerile sau ne confirma temerile.
Ca sa dau un exemplu, daca eu ma duc si spun ca nu ma inteleg cu barbatul, (...), evident ca o sa mi se zica ca ne vom desparti. Acum cand ajung acasa, chiar daca o vreme lucrurile or sa mearga bine, la prima discutie in contradictoriu o sa-mi amintesc ce a zis parintele ...
Minunat ar fi daca cineva ar face o previziune de bine si s-ar indeplini, in ciuda tuturor impedimentelor....
|
Nu reușesc să ajug la părintele de câte ori mi-aș dori. Ori-de-câte-ori am o problemă și nu am cu cine mă sfătui îmi spun în gând "ajută-mă părinte, dă-mi gândul cel bun!" și simt ajutorul.
Am să vă spun o"previziune" a părintelui. Spunându-i că mă necăjește soțul uneori, părintele mi-a răspuns:
Roagă-te pentru el și rabdă necazurile. El este asemenea dudului în care s-a urcat Zaheu vameșul ca să-l vadă pe Iisus Hristos", fără el nu te poți mântui.
De câte ori am certuri mă gândesc la vorbele părintelui și mă întăresc. Acesta este doar un exemplu. Prin vorbele duhovnicului ne vorbește Mântuitorul.