Citat:
În prealabil postat de jenica
Subscriu si eu Cozia, rugam pe cei ce au fost in pelerinaje sa ne povesteasca mai multe despre Rusia. Nu numai costuri si trasee, eventual si impresii, trairi proprii. Duhovnicul meu merge adesea in Rusia, dar eu nu am ajuns niciodata:( asteptam cu nerabdare..va multumim anticipat.
|
Sincer sa fiu toata starea pe care o traiesti in aceste evenimente e de nedescris. Fiind si ghid si trebuia sa stau cu soferul microbusului toata noaptea de vorba ca sa nu sa se intimple nimic, adica sa nu incurcam drumul, p-u ca in Rusia sunt mai putine indicatoare, dimineata trebuia sa povestesc sau sa traduc, sincer sa fiu aveam putere, adica primeam de la Dumnezeu o intarire si fizica si spirituala. Mai ales cind te inchinai la moaste....(nedescris). Ma staruiam intotdeauna sa iau de pe loc ghid ca sa afle crestinii mai multe lucruri, p-u ca in fiecare an afli cite ceva nou, ceva se mai intimpla, se mai descopera. Vezi Biserici enorme de frumoase si cind intri se simte "duhul"...Intri ti se spune in partea dreapta se afala atitea icoane facatoare de minuni, acolo se afla moastele cutare si cutare...ti se povesteste si viata sfintului....nemaipomenit. Vara aceasta la pelerinii care am fost ghid p-u prima data in Optina au primit informatia direct de la ghidul de pe loc(romanii in Optina nu sunt priviti cu ochi buni), p-u ca sunt pe stilul nou, in fine nu aceasta conteaza...Ghidul singur a recunoscut ca romanii numai vin aici privesc locurile si pleaca lor nu li se fac excursie...insa am vorbit cu ghidul de pe loc spunind ca am absolvit la Minsk etc si si-a facut datoria bravo lui. Un lucru frumos cind plecam la Valaam pescarusii veneau si luau din maina bucatica de paine....Calci pe locurile unde au trait sfintii.....Adica se poate de povestit multe lucruri interesante dar cel mai bine e sa vezi totul sa traiesti singur acele evenimente....Nu stiu pur si simplu nu am cuvinte. Doamne ajuta!