View Single Post
Vechi 21.03.2012, 14:34:52
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Oare unde scrie sa ne sacrificam pentru ceilalti? Trebuie sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, dar oare in ce masura trebuie/ este bine sa ne sacrificam pentru ceilalti?

Ok, in familie, ne "sacrificam" pentru copii - dar poate aici termenul este gresit folosit... Normal ca trebuie sa-i crestem, daca i-am facut... Si sa-i iubim!

De fapt problema mea ref la aceasta virtute este ca poti sa dai peste o persoana mai nesimtita care sa iti ceara sa te sacrifici pentru ea, profitand de tine.... In acest caz care ar fi virtutea? Doar nu trebuie sa fim prosti...

Iar daca ne "sacrificam" de buna voie... cred ca ar trebui dezvoltata putin ideea... este vorba de sacrificiu intr-o situatie limita sau in viata de zi cu zi? Sa nu cadem intr-o capcana...
oare mantuitorul Iisus nu s-a sacrificat pentru noi?
Vrei un exemplu concret de sacrificiu pe care eu il consider virtute?
Ingrijirea pe termen foarte lung a unui bolnav paralizat spre exemplu in loc de a-l interna intr-un spital; a-ti lua doua job-uri in acelasi timp pentru a-ti putea creste copiii in conditii civilizate; renuntarea la achizitia de bunuri nefolositoare pentru a face mai multa milostenie celor nevoiasi, sacrificarea timpului liber pentru a-l petrece cu copiii de la un camin de copii orfani sau cu batranii de la un azil. La acest gen de sacrificii ma refeream. Din viatza de zi cu zi nu vorbeam de situatii limita.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote