21.03.2012, 18:41:18
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
|
|
categoria: citate de pe forum/ să mai și gândim
Și lor li se simte lipsa: MariS_ , I.Calin si OmuBun
Chiar dacă forumul acesta le-a frânt inima într-un fel sau altul, să speram că vor reveni cu toții, într-o bună zi, din dragoste!!
Citat:
În prealabil postat de MariS_
Caci a semana Adevarul cere multe virtuti: rabdare, blandete, a stii cand sa spui, cui sa spui, cat sa spui, ce sa spui, unde sa spui si cand sa te opresti. Si astea toate au nevoie de dreapta socoteala, de smerenie, de iubire. Adica, de Duh Sfant.
|
Citat:
În prealabil postat de MariS_
Era odata, in pustie, un ascet foarte aspru si exigent. Dupa lungi asceze ajunsese sa tina postul de 40 de zile numai cu apa si putina paine uscata. [...]
Iar cu postul inimii e cam la fel: cand imi vine sa urasc atunci imi urasc pacatele mele, ca stiu ca sunt mari si multe, iar dragostea inimii o rezerv pentru strainul ce-mi calca pragul. Mult se mai minuna ascetul de vorbele si cumpatarea ciobanului. La plecare ciobanul ii dete pe magarusul (era ceva mai batran magarusu') MariS, asa il chema pe magarus, ca era destul de obosit de drum. I-a mai spus sa-i dea drumul cand crede de cuviinta, ca magarusul a mai dus si alti oaspeti si stie drumul inapoi. Aici se incheie povestea. Iertare dac-am suparat cu ea.
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Tocmai că iubirea presupune efort, sacrificiu, răstignire a sinelui pentru a deveni doar pentru celălalt. Iubirea celor doi fiind desăvârșită / transformată în ani în ceva ce nu mai ține seamă de "soția ideală" și "soțul ideal", sunt doar două ființe pe CALE, capabile să se ridice și să se sprijine reciproc în urma căderilor, să "tacă de-ale lumii" și să iubească direct proporțional cu "mulțimea... tăcerii".
|
Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Iata o metoda inedita de a ne cunoaste mai bine. Uneori nici nu stii cum e mai bine: sa te amuzi? S-ar putea sa lasi impresia ca razi de si nu cu...
Sa te intristezi? Trebuie sa o faci atat de discret incat sa nu sufere nimeni...
Sa te implici? Nu stii niciodata cum iese, cand nu ai siguranta ca vorbesti despre acelasi lucru.
Sa stai deoparte?... Cred ca e cel mai intelept!...
|
Da, e înțelept să mai stai și deoparte. Dar întoarcerea Acasă ne dă mai multă bucurie, să ne primenim !
|