Munca grea și hrana crudă
La discutiile privind hrana crudă aud tot mereu "dacă ar trebui să muncesti greu, atunci să te văd", adică dacă as rezista numai cu crudităti. Am efectuat ocazional munca grea și hrana crudă s-a dovedit exceptională. Nu mai esti chinuit de oboseală și sete. Conform relatărilor, s-au efectuat încercări privind rezistenta muncitorilor ce efectuau munca grea. Unii erau vegetarieni convinsi, altii se alimentau cu crudităti. Cine suportă eforturile de două ori mai mult timp? Tocmai cei carese hrăneau cu crudităti. Există documente.
Un dublu învingător olimpic la înot pe distante mari, Roos, din America, care a câstigat medalia de aur la Sidney și Roma, a publicat o carte unde afirma printre altele că mesele lui principale se compun 90% din hrana crudă cu absoluta evitare a cărnii. El explică rezistenta lui iesită din comun prin consumul de crudităti și relatează în cartea amintită că în luptă îsi punea întreaga lui fortă când ceilalti, în scurt timp înaintea sosirii erau epuizati. In general se crede că și carnea ar fi o mâncare de fortă. Dar nu este asa, fiind un mijloc de excitare ca și cafeaua. Forta scade încetul cu încetul și apare moleseala.
Ar fi gresit să facem o comparatie cu efectul alimentării cu carne la animalele răpitoare pentru că acestea înghit carnea crudă cu tot cu piele și păr, iar organismul lor este în plus creat pentru asa ceva. Carnea fiartă contine în afară de asta o infimă părticică din valoarea nutritivă a celei crude. Asa cum am aflat, proteinele se devalorizează prin fierbere în proportie de 2/3 sau se distrug. Si fierul continut în carne prin fierbere devine anorganic și astfel rămâne nevalorificat, cât despre vitamine acestea nu se mai găsesc deloc. In plus, nici un alt aliment nu intoxică și acidizează în asa măsură cum o face carnea, lucru ce favorizează aparitia bolilor. Două doamne, mie foarte cunoscute, au făcut o cură de slăbire mâncând un timp numai carne și salată. Experienta a reusit. Pentru a-si mentine supletea au continuat acest gen de hrănire având impresia că această carne ar fi un element deosebit de valoros. Nu mult timp după aceea au murit amândouă de o boală de sânge.
Eu personal consider carnea drept un aliment unilateral fără valoare. Este o tragedie că medicii recomandă carnea până și sugarilor. Se poate obiecta că unii carnivori ajung să trăiască până la adânci bătrânete. Exceptii există mereu dar în acest caz un rol îl joacă și cumpătarea. Pentru a produce un kilogram de carne sunt necesare 10 kg de cereale, grăuntele cerealelor fiind de 10 ori mai valoroase și sănătoase.
Problema alimentației mondiale ar putea fi usor rezolvată. Cele mai multe mâncăruri fierte contin tot atâta sare ca și furajele speciale ce se dau astăzi animalelor pentru îngrăsare. Si omului, și mai ales celui ce munceste greu îi merge în mod asemănător animalelor puse la îngrăsat; sarea trezeste în el senzatia normală de foame și sete continuă. Ambele necesităti se vor înlăturate și astfel duc la obezitate, ceea ce îl împiedică pe om în munca grea ce o depune. Un alt dezavantaj: organismul, conditionat de sare acumulată în corp, acumulează un excedent de apă pe care muncitorul o elimină la cel mai mic efort odată cu sarea, prin transpiratie.
Intelegem acum de ce acei vegetarieni de crudităti rezistau de două ori mai mult decât ceilalti. Intelegem de ce cruditătile te eliberează de oboseală. Ce avantaje ar avea soldatii nostri dacă ar putea să fie entuziasmati pentru acest fel de hrănire. Gânditi-vă la eventualitatea unui război, la simplitatea aprovizionării și la avantajele în cazul unei nopti nedormite.
Last edited by ovidiu b.; 21.03.2012 at 20:13:04.
|