View Single Post
Vechi 21.03.2012, 22:12:18
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iRoDiOn Vezi mesajul
Scopul vietii crestine este dobandirea vietii vesnice in comuniune cu Dumnezeu prin Hristos.
Iar acesta problema "Ce sa fac sa ma mantuiesc" este des intalnita, si foarte abordata. Insa la biserica cand se citeste Evanghelia, mai precis pericopa evanghelica: "Cel ce vrea sa-mi urmeze Mie, sa-si i-a crucea si sa vina dupa Mine" mesaj ce se adreseaza monahilor pt. ca s-au lepadat de acesta viata pacatoasa.
Acum, eu as vrea sa stiu cum pot sa ma mantuiesc in LUME, cu o viata de familie. Nu vreau sa ma 'izolez' pt. ca nu am acesta chemare si vreau sa-mi intemeiez o familie. Asadar ce pot face eu, ce viata sa duc, ca sa pot sa ma mantuiesc? dupa ce 'schite' ar trebuii sa-mi ghidez eu viata, pt. ca viata mea sa fie placuta lui Hristis?
NU vreau sa devin 'monah in lume' ..

Acestea fiind spuse, sper sa primesc niste raspunsuri plauzibile.

PS: Dvs. ce 'pravila' faceti zilnic, pt ca eu nu am idee, si as vreau sa ma ghidez si sa-mi formulez o idee despre pravila zilnica.
Este mare lucru sa vrei sa te mantuiesti!
Putini doresc acest lucru.
Inseamna ca ai chemare spre bucuriile vesnice.

Mantuirea nu este o chestiune abstracta sau un troc cu Dumnezeu (dau rugaciuni si primesc viata vesnica).

Mantuirea este o simtire puternica ca o flacara, care lumineaza si dezveleste adevarul.

Este masurabila si verificabila. Cand iubesti din tot sufletul toate fapturile esti foarte aproape de telul tau. Monahia doar inlesneste aprinderea acestei iubiri pline de intelepciune.

Ca vorbeai despre pravila:

- in primul rand gandeste-te ca viata ta este scurta si moartea poate veni oricand prin surprindere
- moartea trebuie sa te gaseasca in rugaciune si dragoste

Pentru a ajunge la acestea trebuie multa cugetare iscusita si rugaciune curata.

Reply With Quote