View Single Post
Vechi 22.03.2012, 19:52:27
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Usor de zis... greu de facut. Stii vorba,nu? Nici nu ai idee de cati bani ai nevoie pentru agricultura. Bani care ii iei de unde? Astept raspuns!

Sunt unii oameni care pentru asta se pregatesc : sa faca agricultura, zootehnie, in asta isi investesc banii si resursele intelectuale. (unii tineri, culmea, nu stiu de unde, poate de la parinti, chiar au bani de nvestit in astfel de afaceri; altii reusesc sa obtina fonduri europene, etc)

In mod clar ma confunzi!

Altii se pregatesc in facultati pentru a se intoarce la tara sa slujeasca ca preoti, profesori, doctori, etc. (din pacate, nu prea multi)

Ce bine suna teoretic. Nu fug de munca,insa ia spune... daca prind o seceta cumplita,inundatii,grindina etc. si toata munca mea se duce pe apa sambetei,ce am facut? Luand in calcul ca as avea nevasta,copii,de platit curent,telefoane,cablu tv,lemne pentru foc etc.? Habar n-ai ca agricultura e ca un joc de noroc!

"Domnul mi-a dat, domnul mi-a luat, fie numele Domnului laudat!"
Daca-ti ia foc standul din angro nu e tot aia?
Noi sa fim sanatosi , ca "casele le vom reconstrui, holdele le vom resemana" - parca asa zicea Stefan cel Mare intr-un film istoric...sau era din "Lord of the rings"?

Da,sigur,toti suntem niste puturosi. Zecile de mii de tineri care muncesc la oras pe 600-700 ron pe luna sunt niste comozi si niste lenesi. Ar putea merge la tara sa castige mai mult dar nu o fac din comoditate... interesanta teorie,poate vrei sa o si dezvolti putin.

Nu, e o forma de sclavie moderna. Mai bine in lant si sa primesti un blid de mancare decat sa vanezi in padure...

Nu fug de greutate,ci de lipsa oportunitatilor. Cati bani castigai tu pe luna la tara? Din ce? Scurt si la obiect! Poate doar sa prinzi un post in scoala din localitate ori sa fii vanzatoare la magazinul satului,ca sa mai castigi totusi ceva. Dar in rest nu prea vad din ce.

Las-o-n colo de adaptare,ma mut si in Sahara numai sa imi fie mie bine,adica sa stiu ca am din ce trai! Eu am copilarit la tara,ma pot "adapta",dar cum ma adaptez cu locul de munca? Din ce traiesc? Ce mananc? Cu ce imi cumpar haine? Cu ce ma incalzesc? etc.

Cat esti tanar si inca mai poti... pana nu imbatranesti si te plafonezi pe un anume stil de viata...

Da,ai zis bine PENSIONARI. Ei au o PENSIE,nu? Adica de bine de rau primesc un venit luna de luna. Imi vand si eu apartamentul si fug la tara,insa pt. mine ce varianta de a supravietui ai?

Nu te-am trimis eu la tara sa te faci neaparat agricultor. Fa meseria pentru care te-ai pregatit. Dar sa stii ca am doua prietene care fac cariera la oras dar prefera sa faca naveta de la tara, cca 50 km/zi, chiar daca fac focul cu lemne si au toaleta afara...inca, una din ele, cealalta si-a facut tot ce-i trebuie. Dar, sincer, o contributie esentiala au avut-o si parintii/fratii care au muncit/muncesc afara...

Tu stii ce vorbesti? Care e procentajul populatiei urbane din Romania? Iti spun eu: 55%! Asta in contextul in care sunt incluse in acest procent si localitatile (satele) de langa orase,care intra in componenta administrativa a acestora,precum si comunele declarate orase,doar pentru ca au 2 blocuri in centru. Daca le-am elimina pe toate acestea ar ajunge cifra cam pe la 35-40% populatie urbana reala. Daca nu facea Ceausescu "vina ca i-a dus fortat de la sat la oras si i-a inghesuit in blocuri" bag mana in foc ca Romania nu avea mai mult de 25% populatie urbana. Cu alte cuvinte eram niste primitivi,niste inapoiati! Uita-te in istorie si vezi si tu situatia de dinainte de 1965... Asa ca nu mai luati de bune toate indoctrinarile democratice!

PS nu-mi sariti in cap,vreau doar sa purtam o discutie REALISTA! Si mie mi-ar placea la tara,dar sunt constient ca nu prea am din ce trai acolo...
Greseala a fost abia cand s-au desfiintat toate industriile create de Ceausescu, unele chiar fiind considerate neprofitabile. Acum saracii oameni au ramas stramutati in marile orase si pe langa, si muncesc ce mai apuca...Dupa parerea mea e rau sa stai ntr-un loc unde nu ai radacini.
Reply With Quote