Citat:
În prealabil postat de stefan florin
amice nu fi smecher.
Nu mergeti voi pe principiul Sola Scriptura? Acum ce faceti? Arata-mi unde scrie in Biblie ca ziua a 7-a din Geneza a fost sambata.
|
Invataturile din Catehismul Ortodox sunt pentru tine. Te mai indoiesti de faptul ca "duminica este ziua intaia de la creatiune"? Nu te inteleg. Nu esti ortodox.
Sunt si argumente "sola Scriptura". Vezi ce scrie la Geneza 2:2,3 (despre ziua a saptea, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, si in care Dumnezeu S-a odihnit). Apoi, ca sa afli care este aceasta zi a saptea, vezi Iesirea 20:8-11 (unde este repetata ideea sfintirii, binecuvantarii si odihnei in ziua a saptea- din cartea Facerii). Ca sa intelegi care este aceasta zi a saptea, unele traduceri ortodoxe spun:
"
Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale. Iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezeului tau...... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau cerul pamantul si marea si toate cate sunt in eale, si odihni in ziua a saptea ..." (Iesirea 20:8-11, Biblia de la Bucuresti, 1688).
Acum, sa nu-mi spui ca acea zi a saptea, in care Insusi Dumnezeu S-a odihnit la creatie, nu este sambata.
Si, ca ultim argument: tine tu ziua a saptea din calendarul ortodox actual si din Biblia ortodoxa. Nu este nevoie sa te contrezi cu mine. Dar, am impresia ca tu ai ceva impotriva zilei a saptea (si, implicit, impotriva Poruncii lui Dumnezeu).
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Adica tu vrei sa spui ca chivotul din viziunea lui Ioan era chiar chivotul pe care l-a facut Moise? L-a teleportat cumva Dumnezeu in cer? De unde stii ca este vorba chiar de acel chivot? Mai, mai! Cand vine vorba de sufletele pe care le-a vazut Ioan in aceeasi viziune e ceva simbolic, acum cand vine vorba de chivot e ceva literar. De unde stii ca nu e ceva simbolic?
|
Chivotul facut de Moise este o copie a adevaratului chivot din cer. Dar, sa nu-ti imaginezi ca poruncile din chivotul ceresc vor suna altfel decat cele pe care le cunosti deja. Sa nu crezi ca, in cer, Porunca a patra va spune sa pazesti ziua intaia, in loc de ziua a saptea.