View Single Post
Vechi 22.03.2012, 20:57:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Invataturile din Catehismul Ortodox sunt pentru tine. Te mai indoiesti de faptul ca "duminica este ziua intaia de la creatiune"? Nu te inteleg. Nu esti ortodox.

Sunt si argumente "sola Scriptura". Vezi ce scrie la Geneza 2:2,3 (despre ziua a saptea, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, si in care Dumnezeu S-a odihnit). Apoi, ca sa afli care este aceasta zi a saptea, vezi Iesirea 20:8-11 (unde este repetata ideea sfintirii, binecuvantarii si odihnei in ziua a saptea- din cartea Facerii). Ca sa intelegi care este aceasta zi a saptea, unele traduceri ortodoxe spun:
"Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale. Iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezeului tau...... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau cerul pamantul si marea si toate cate sunt in eale, si odihni in ziua a saptea ..." (Iesirea 20:8-11, Biblia de la Bucuresti, 1688).

Acum, sa nu-mi spui ca acea zi a saptea, in care Insusi Dumnezeu S-a odihnit la creatie, nu este sambata.

Si, ca ultim argument: tine tu ziua a saptea din calendarul ortodox actual si din Biblia ortodoxa. Nu este nevoie sa te contrezi cu mine. Dar, am impresia ca tu ai ceva impotriva zilei a saptea (si, implicit, impotriva Poruncii lui Dumnezeu).

Chivotul facut de Moise este o copie a adevaratului chivot din cer. Dar, sa nu-ti imaginezi ca poruncile din chivotul ceresc vor suna altfel decat cele pe care le cunosti deja. Sa nu crezi ca, in cer, Porunca a patra va spune sa pazesti ziua intaia, in loc de ziua a saptea.
nu fi smecher. In Biblia ortodoxa pe care o am eu (editata de fostul patriarh Teoctist) si cea tiparita de patriarhul Daniel la Iesire 20:8 scrie: "Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești". La fel scrie si in Biblia Cornilescu, Biblia King James, Sfintele Scripturi-Traducerea Lumii Noi, Biblia editata de martorii lui Iehova. Asa ca nu venii cu chestii ieftine pentru ca nu tine. Iar daca in catehismul ortodox scrie ca duminica e prima zi a creatiei atunci autorul acestei carti se inseala neavand dovezi scripturistice
Nu ai de unde sa stii ca chivotul lui Moise e o copie al chivotului vazut de Ioan in viziune. Adica poruncile din chivotul ceresc sunt la fel ca cele din chivotul lui Moise?Ideea asta ma face sa rad. Sincer. Adica Dumnezeu le-a dat porunca ingerilor: Sa nu furi...Sa nu fi desfranat...Să nu dorești casa aproapelui tău; să nu dorești femeia aproapelui tău, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui și nici unul din dobitoacele lui și nimic din câte are aproapele tău... Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ... Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, etc? Asta vrei tu sa zici? Amice ma faci rad!