Citat:
În prealabil postat de AlinB
Mirela, eu te intreb daca ai fi fost intr-o tara necrestina si ai fi primit sa zicem statuiete cu idoli si talismane aducatoare de noroc, ti s-ar fi cantat imnuri la adresa lui Krishna, ai fi zambit si aplaudat si multumit?
|
Oops, am impresia ca sunt si eu intr-un blocaj mental, vorba cuiva. Asta pentru ca nu prea inteleg, Aline draga, care e legatura,
de fapt, intre ce am zis eu, si ce ai intrebat tu. :) in fine, sa-ti spun ca lucram acum vreo 10 ani intr-o tara puternic catolica, insa patronii firmei la care lucram (niste persoane f. dragute de altfel) erau adeptii lui Sathya Sai Baba. Asta am aflat-o ceva mai tarziu, dupa ce m-am angajat. Aveau diverse portrete cu respectivul, insa sincer nu m-a deranjat prea tare pentru ca nu erau chiar in nasul meu, si nici nu s-au legat de ce port eu la gat. Totul Ok pana cand la un moment dat au adus una bruja, adica o femeie care facea nu-stiu-ce descantece sa le mearga bine si care a inceput sa tamaieze cu niste ierburi urat mirositoare, prin toate birourile, si bineinteles cu bolboroselile de rigoare, care cica alungau spiritele rele. Ei, asta a cam pus capac relatiei noastre de serviciu, adica mi-am dat demisia dupa ceva timp pentru ca mediul devenise indezirabil. La polul opus, pot sa zic ca am lucrat si pentru niste evrei aici in State, care nu mi-au facut niciodata observatie ca de ce port cruce la gat sau de ce am icoana pe birou. E drept, nu erau evrei "fundamentalisti" ci businessmen.
(pe de alta parte, cand in mini-vacanta de Paste mi-am pus pe out-of-office urarea "Christ is Risen! Happy Easter to all who celebrate the Feast." mi-au zis ca nu-i professional si ca sa nu mai pun asa ceva pe mail-ul Companiei. Right.)