Pai, din cate stiu, nu vreunul din cei trei penticostali de pe forum a postat o poezioara rautacioasa si imbecil de propagandistica impotriva tipului de inchinare din Bisericile Traditionale, ci anumit useri adventisti. Da, Trice e beton la istoria bisericii, lingvistica, omiletica (cred ca e in stare sa vorbeasca fluent greaca si latina) e tare in brand la faza asta, dar si Ala de jos stie muuult mai multe decat putem noi forumistii plus toata rasa umana de la inceput la sfarsit sa invatam, in toata eternitatea, si totusi cunoasterea aluia este REA. Adica rau folosita. Si, scuze, dar una e sa ataci, fie si (nu foarte) voalat, credinta ortodoxa/catolica, cum just a observat doamna ioanna in reportul acela, si altceva e sa vorbesti cautand ce ne uneste, precum ucenic si penticostalul. Si, cum spuneam mai sus, am audiat de curand, pe youtube, un pastor, prezbiter, sau ce rang are, un penticostal, care la un moment dat a citat din Pateric. Foarte natural si foarte logic in expunere a venit acea citare. Conform unor opinii de pe aici, ar fi trebuit la finele discusului sa fie deja mort, de la vreun bolovan sau glonte, sau macar niste rosii acolo, sau huiduieli. Nimic! Cum am zis, penticostalii au o deschidere ecumenica neobisnuita chiar in lumea (neo)protestanta, dublata de politete si intelegere. Si, apropos de educatie/politete/comprehensiune pur umana, astea nu sunt corelate cu diplomele. Cunosc oameni cu doctorat, grobiani rau... In fine, sa revin on-topic: granitele raman. Penti, adve, baptistii, crestinii dupa Evenghelie, etc. sunt neoprotestanti, oricat de civilizati si ecumenici sunt unii, fie ca persoane, fie ca si confesiuni as a whole. S-a vazut clar, si cu prilejul discutat pe topicul de fata. Insa poti inalta ziduri de piatra, si poti turna pereti de sticla...
P. S. Quod attinet "independentii" de tipul prietenului nostru Dansator-Fata tleilaxu, pai...sa fi trait ei pe vrema Sf. Ciprian, in Carthagena..sau a Sf. Vasile cel Mare, in Capadocia...sau a celui al carui nume este id-ul meu pe acest forum, in mica, dar spiritualizata cetate a Mopsuestiei....hehe...pai ar fi avut o maaare surpriza...Profetule, shed ur skin, ca vine maestrul Waff si te pune la colt, ca prea iti schimbi infatisarile...nu ai citit Dune? :P Pariez pe sansa mea de a terminsa serverul ftp pe care vreau sa il vand ca, dupa ce ii linguseste bine pe ortodocsi si pe adve, profetul celulozic de pe Tleilax One o sa ii porcaiasca si pe ei.
P. P. S. Toata faza cu "dansatori-fata", si aluzii din Dune, e cu dublu scop: inveselirea atmosferei, si e o aluzie complexa la multele id-uri si "infatisari" asumate de "independentul", id-uri gen "poesie noire", etc.
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 23.03.2012 at 11:48:29.
|