Uite, eu, spre deosebire de tine, sunt cinstit si nu ma ascund, ca nu am de ce, recunosc ca nu-mi fac niciodata semnul crucii. Iubesc "crucea lui Cristos" ca si concept ce semnifica jerfa Mantuitorului, dar nu cred ca un ritual mecanic de a face un semn ma poate ajuta cu ceva sau ca ma poate sfinti, faptele mele ca rezultat al credintei sunt cele care ma sfintesc atragand sau departand Duhul Sfant. Prin urmare, nu am nimic impotriva unor reprezentari grafice cu Isus rastignit, insa sunt constient ca in felul asta romanii executau, pe crucifixuri. Daca traditia romana era alta, Isus probabil era omorat in felul respectiv. Sunt convins ca daca Isus era ucis de catre evrei, atunci l-ar fi lapidat, deoarece aia era traditia lor, asa omorau evreii, prin lovire cu pietre. Anula cumva asta jertfa Domnului? modul cum ar fi fost omorat? evident, nu! sa nu uitam ca cei doi talhari rastigniti impreuna cu Domnul, la fel au fost rastigniti, tot pe crucifixuri. Deci asa era modalitatea de a executa pe timpul acela, cand romanii ocupasera Iudeea.
|