Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
cu alte cuvinte, "Sfintii Parinti au fost ipocriti... cu Mantuitorul in frunte!" ???
si nu inteleg urmatoarea afirmatie: "cred ca depinde si de activitatea sa de dupa moarte."
ce s-ar mai putea face dupa moarte... dupa parerea ta? :|
|
nu dupa parerea mea s-ar mai putea face ceva dupa moarte ci dupa parerea teologiei ortodoxe.
,,in starea provizorie,multe suflete pot fi scoase din iad,prin rugaciunile celor vii,afirma teologia noastra.
actiunea rugaciunii celui de pe pamant ,,contacteaza,, sufletul celui pe care-l pomeneste,iar acesta receptioneaza aceasta unda de iubire care-l poate indrepta spre o ameliorare a starii lui.
in perioada provizorie ,,nu exista nici imparatia cerurilor,nici gheena,,care reprezinta limitele maxime ale inaltarii sau ale coborarii sufletelor.pana atunci,facultatile lor vor putea inregistra activitatea benefica a rugaciunilor Bisericii si a celor apropiati lor.,,
nu Sfintii Parinti au fost ipocriti sau Mantuitorul pentru ca Iisus nu a spus cine crede ca Fecioara Maria a fost nascuta prin pacat,si nu ca Mine,prin Duh,se va mantui.sau cine crede ca in iad exista purgatoriu sau nu ,se va mantui.El a spus cine imi urmeaza Mie,cine crede in Mine si face fapte bune se va mantui.
se tot spunea aici pe forum ca sa-i las pe musulmani in pace ,ca numai Dumnezeu decide pentru ei daca sa se converteasca sau nu.pai si atunci,cu ce sunt vinovati toi necrestinii sau ne ortodoxii daca convertirea la ortodoxie nu depinde de ei?
credeti ca in viata se arata asa usor adevarul?sunt atatia oameni care nici macar n-au auzit de o Biblie,ce vina au ei ca nu sunt crestini sau ca nu sunt ortodoxi?parintele Cleopa spunea ca necrestinii vor fi judecati dupa religia lor.