Citat:
În prealabil postat de catalin2
Normal ca tineau Legea Veche inainte de a fi data Legea Noua, logic ca e asa. Iisus a fost si circumcis in Legea veche, toate s-au facut dupa legea veche pana la aparitia celei noi.
|
Iar Legea Nouă când a fost instituită și când a fost ratificată, îmi poți spune? De ce evangheliștii, apostolii și Apocalipsa nu suflă o vorbuliță despre "
poruncirea ținerii duminicii" la 30-40-50-60 de ani de la data instituirii/ratificării Legii Noi? E normal lucrul acesta?
Citat:
Apostolii si ucenicii nici macar nu stiau ca o sa invie Iisus (sau nu se asteptau)
|
Dar Iisus știa?? Știa că după Învierea Lui creștinii vor ține duminica? Atunci de ce spune El:
"
Rugați-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta." (
Matei 24,20 - versiunea Sinodală aia nouă, "nepăcălită")

Și asta, cu referire la 40 de ani după Învierea Lui!
Citat:
Iar in Faptele Apostolilor, canmd e vorba sa se intalneasca cu evreii o faceau in Sabat
|
Și cu ne-evreii o făceau tot în sabat:
"Și ieșind ei din sinagoga iudeilor, îi rugau neamurile ca sâmbăta viitoare să li se grăiască cuvintele acestea." (Fapte 13,42 - versiunea Sinodală Nepăcălicioasă)
Citat:
(am dat exemplu cu frangerea painii, mai e un exemplu cu donatiile, etc.).
|
Cu exemplul frângerii pâinii ne-am lămurit (o frângeau zilnic, nu doar duminica), exemplul cu donațiile nu e cu donațiile
*, iar exemplul cu "
etc."... urmează să se facă săpături...