View Single Post
Vechi 25.03.2012, 14:05:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Perfect de acord, si eu, insa pana la un punct :
-Cum ramane cu gravele acuze care i se aduc(reprecizez, deosebit de grave) ???
Se pare că nu vrei să înțelegi. Părintele Arsenie este un Sfânt a lui Dumnezeu...a fost Sfânt încă de pe pământ. Uiți că majotitatea marilor Sfinți au fost prigoniți? El a înfrutat direct "opoziția" nu a fugit și nu s-a ascuns de securitate sau de cei care nu-l doreau...însă alți mari duhovnici au fost chiar și prin pustie fugind de securitate - hai să vedem putem noi stabili sfințenia ficăruia dintre ei? Eu socot că nu suntem noi în măsură să stabilim noi sfintenia părinților.

Cât despre sfințenia sa nici nu mai intră la îndoială...se aud multe "vorbe" despre dânsul. Te întreb: a critcat părintele Arsenie pe alți mari duhovnici? Unde este oare smerenia? El nu s-a plâns niciodată de câte acuze pe nedrept i-au fost aduse, nu s-a plâns când a fost închis, bătut și persecutat. Și-a dus crucea până la moarte cu credință și demnitate ca un adevărat creștin, ca un adevărat ucenic al lui Iisus Hristos ... a fost și este un model de urmat.

Citat:
Nu trebuie ,oare ca un sfant,asa cum zici dumnea ta,sa fi avut si o viata puternic apropiata de cea a ingerilor ???
În afară de vorbe și cârteli, nu avem nici o dovadă clară că părintele ar fi fost altfel ... deci am certitudinea că a avut o viață de Sfânt ... și când spun asta nu o spun eu, ci sute și mii de oameni care l-au cunoscut sau care au ajuns să-l cunoască după moartea sa, prin învățătuirle pe care ni le-a lăsat dânsul, prin minunile sărviște de dânsul.

Este suficient să mergi o dată la Prislop la mormântul părintelui și să te convingi că nicăieri în țara asta nu vezi un asemnea perelinaj, un perelinaj permanent (fie că e iarnă și frig, fie că e vară și cald), nu contează de ziua în care mergi, că e Luni, că e Marți ... Eu unul de fiecarea dată când am fost (și am fost în zile normale ale săptîmânii, nu în zi de sărbătoare sau Duminica) am constat acest lucru - mereu sunt perelini care pleacă, mereu sunt pelerini care vin - la mormântul părintelui. Oare nu faptele vorbesc ... sau mai presus sunt cârtelile?

Citat:
De unde stim,ca minunile care i s-au atribuit,si care i se atribuie in continuare,vin de la Cel De Sus ??? Daca resursa lor e alta ???
Părintele nu făcea numai ce îi spunea de SUS ... se pare că nu știi mai nimic de părintele ... singur îți poți răspunde la întrebările aduse de tine încercând să-l cunoști mai bine pe părintele...cintindu-i învâțăturile.

Last edited by ovidiu b.; 25.03.2012 at 14:09:25.