Citat:
În prealabil postat de acvilla77
daca pastorul nu ia acesta hotarare atunci de ce se auto inputerniceste turma si decide cine merita a fi Sfant ,cautand a grabi oarecum canonizarea facand acatiste,paraclise si alte rugaciuni si a-i pune icoana in rand cu marii Sfinti si placuti Lui Dumnezeu?asta este invatatura parintelui Arsenie Boca?
|
În bisericile unde merg (adică 2 biserici care aparțin aceleași parohii) icoana părintelui Arsenie Boca este pusă la loc de cinste tocmai de părinții slujitori la aceste 2 biserici. Țin să te anunț că slujesc în total 6 preoți...deci păstorul / păstorii a luat aceste hotărâri și nicidecum turma. Unul dintre ei este fost ucenic de a părintelui... La o altă mănăstire la care merg cu drag și acolo este icoana părintelui...aici e vorba de hotărârea unui monah... Acum te întreb ce e greșit în a cinsti un părinte? Dacă chiar și păstorii simt asta?
Citat:
În prealabil postat de acvilla77
apoi am trecut pe la izvor si ajungand la mormantul parintelui am facut cuvenita randuiala de inchinare si rugaciune,dupa care am mers la pestera facand de asemeni cele de cuviinta,si plecand tot asteptam sa inteleg si un respuns launtric,in cele din urma am inteles ca este o lucrare de neascultare a evlaviosilor ,si acoperit duhovniceste de umbra nediscernamantului acestora;parintele nu a dat de intele s a merge ai cere ajutor excluzand slavirea Lui Dumnezeu si cinstirea Sfintilor ;
|
De unde știi tu că cei care îl poartă în suflet pe părintele nu dau slavă lui Dumnezeu...de unde știi tu că nu cinstesc și pe ceilalți sfinți?