View Single Post
Vechi 25.03.2012, 20:52:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Voi citi lucrarea indicata,desi...la pret e cam scumpa(nu puteau sa o faca mai ieftina ?!) si nu stiu de unde sa o procur !
http://librarie.arsenieboca.ro/ro/1/...ma-cararea.php Pentru mine o asemenea lucrare nu este scumpă...te vei convinge după ce o vei citi.

Citat:
Ai pretuiesc pe toti teologii si monahii pomeniti de tine (cinste lor !),insa ai pretuiesc deasemnea pe prea-cuviosii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan !
Eu pe toți îi cinstesc indiferent de ce au zis unii de alții. Nu știi în ce circumstanțe au afirmat cele înregistrate, nu știi cu ce scop, nu știi în ce perioadă a vieții lor. Poate apoi și-au dat seama că au greșit...cine știe.

http://www.youtube.com/watch?v=bCRUSvEmsYA

Citat:
Cum sa nu il cinstim si pretuim pe acest mare traitor,care a stat 14 ani in puscariile comuniste si apoi inca cativa ani buni in pustie,ca sihastru,traind in preajma fiarelor salbatice si aproape sub cerul liber, cuviosul Arsenie Papacioc,un monah lucid,pragmatic, si cu capul pe umeri,chiar si in monahism !!!
Și eu am evlavie la părintele Arsenie Papacioc chiar și după ce această înregistrare, în care nu este de acord întru totul cu părintele Arsenie Boca (la care am mare evlavie). Am avut parte de marele dar de a primi o binecuvântare de la părintele Arsenie Papacioc chiar înainte de a trece la cele veșnice. Așa este a fost un părinte pragmatic, cu capul pe umeri care ne-a lăsat multă hrană duhovnicescă însă părarea mea despre părintele Arsenie Boca nu mi-o poate schimba.

Citat:
Io ce sa fac daca acesti parinti vin sa depuna o marturie,sau mai degraba sa emita o parere, fata de monahul Arsenie Boca, parere,care ai deranjeaza foarte tare pe adeptii sai !
Să treci prin filtrul minții ceea ce auzi, dar și prin filtrul inimii...să-l cercetezi și pe cel despre se aduc acuze, nu numai pe cel care le aduce.

Uite aici câteva documentare:

Arsenie Boca - film documentar - de la minutul 8 vorbește și părintele Stăniloaie - "încă din viața sa îi se spunea Sfântul"

Omul lui Dumnezeu (I)

Omul lui Dumnezeu (II)

Omul lui Dumnezeu (III)

Omul lui Dumnezeu (IV)

Citat:
Apropo, e cumva o secta in sanul ortodoxismului , arsenismul ???
Nu există așa ceva...cel puțin eu nu am auzit, însă sunt mulți care au evlavie a dânsul și de aici probabil și curentul acesta "arsenismul".

Apropo nu știu dacă știai dar în mare măsură Filocalia în limba romană se datorează efortului depus de părintele Arsenie Boca care a adus primele copii ale manuscriselor Filocaliei din muntele Athos și împreună cu părintele Stăniloaie apoi le-a tradus.

Last edited by ovidiu b.; 27.03.2012 at 02:14:36.