View Single Post
Vechi 26.03.2012, 07:55:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Canoanele contribuie la coeziunea unei colectivitati active, la articularea ei, nu functioneaza insa ca un substitut pentru gandire. Constat ca pentru pentru unii Biserica e un club exclusivist, format dintr-o colectivitate pasiva ce se supune mecanic unui set de reguli si nu o adunare, un mod de coexistenta al oamenilor in conformitate cu adevarul, adica dragostea.

@Lucian008
Ereticul e o persoana care in calitate de crestin creeaza controverse, disensiuni doctrinare si dezbinari cu privire la credinta Bisericii. In niciunul din acele doua videoclipuri postate de d-voastra n-am vazut „eretici”, n-am vazut lacasul de cult transformat in loc de polemica publica, n-am vazut o infierare a Ortodoxiei din partea lor, ci am vazut oameni prezenti in biserica, oameni care au dorit sa participe la evenimentul eclezial.

Citat:
Exact asta e problema. Nu e corect sa taci. Dar daca nu taci oricum efectul e zero. Credinta intr-adevar nu se bazeaza pe democratie, dar daca eu ca simplu credincios ar adresa acesta intrebare Patriarhiei si as solicita in baza canoanelor sa nu se mai participe la slujbe si rugaciuni comune cu cei de alta confesiune sau religie as fi ignorat. Si nu e corect pentru ca Biserica nu e formata doar din clerici.
D-voastra nu puteti solicita nimic, pentru ca nu aveti competenta de a examina problemele de ordin dogmatic,liturgic si canonic. Sfantul Sinod este singurul organism deliberativ care se pronunta in asemenea probleme si care poate hotara trimiterea in judecata canonica a membrilor invinuiti de abateri de la invatatura si disciplina Bisericii. In cazul unor grave abateri se autosesizeaza ei. D-voastra puteti doar semnala o eventuala abatare, adresandu-va in scris sau telefonic corpului de inspectie si control din cadrul institutiei Patriarhului. Nu noi judecam si emitem verdicte, ci comisiile de specialitate, caci de aceea exista.

Last edited by ioanna; 26.03.2012 at 13:59:07.
Reply With Quote