Citat:
În prealabil postat de stefan florin
am si eu o intrebare: aceste discutii aprinse oare cui folosesc? In loc sa ne bucuram de acesta mare sarbatoare (la mine azi e hramul Bisericii), unii stau si se ciondanesc pe forum. Stiti cum zice Biblia: cel fara de pacat sa arunce PRIMUL piatra. Daca parintele Boca a gresit unde e problema? Era si el un om supus greselii. Si Apostolul Petru s-a lepadat de 3 ori de Hristos. Insusi marele Pavel se considera un om pacatos. Si regele David a cazut in desfranare. Singurul fara de pacat e Dumnezeu. Iar daca parintele Boca a gresit sunt sigur ca in smerenia care il caracteriza, s-a cait sincer de pacatul savarsit. Dar acest lucru trebuie sa fie o piatra de poticneala pentru noi? Din cate stiu la Dreapta Judecata Dumnezeu ne v-a intreba NUMAI de pacatele noastre personale si NU despre pacatele altora (sau ale parintelui Boca). Cum am mai spus :CEL FARA DE PACAT SA ARUNCE PRIMUL PIATRA...in parintele Boca.Doamne ajuta!
|
Subscriu postării domniei voastre.
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)
Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
|