View Single Post
Vechi 26.03.2012, 23:45:04
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
M-ati facut sa zambesc :)
Deci se poate si mai rau...Ce sa mai zic?Trebuie sa recunosc ca in afara copiiilor,pe care parintii tineri ii aduleaza,drept urmare ii lasa sa se suie si in capul lor(la propriu) randuiala si bunele maniere sunt prezente in biserica.
Desi fiecare se cunoaste cu fiecare,nimeni nu vb cu vecinul lui ci doar daca a pierdut sirul cantarilor printr-un limbaj al semnelor iti da de inteles ca a pierdut pagina iar tu ii arati unde se afla.
Toti isi iau un loc de la inceput si nu se muta nici in cazul in care copiii bat din picioare chiar in tamplele lor(cu exceptia mea-eu ma mut cand haosul copilaresc atinge apogeul).

Icoanele se saruta inainte de slujba sau dupa slujba;anafura este disponibila la sfarsitul slujbei,dupa binecuvantare,iar preotul intinde mana si-ti da 1 bucata;daca vrei si pt altcineva trebuie sa-i comunici-eu nu cer alta bucata ci o impart pe a mea in doua.
Sunet de telefon nu auzi,caci toti le inchid inainte de a se aseza sau inca de pe hol.
Exista un singur moment cand toata lumea se roaga in genunchi stand corect,decent cu genunchii pe o bara nu asa cu fundul in sus sau pe vine cum am tot vazut pe acasa.
Nu am vazut pe nimeni sa vina doar pt o perioada nelimitata de timp,iar apoi sa plece.Chiar daca vin mai tarziu de inceperea slujbei,toti asteapta finalul.
Dupa aia este loc destul de socializare,exista coffee hour,cafea si diverse gustari sponsorizate de membrii bisericii,pe rand in fiecare saptamana.
Acestia sunt ortodocsi greci si americani.
Nu am vrut sa va supar cu parerile mele ci am incercat sa spun ca exista ispite de tot felul (si le-am descris pe ale mele). La unii ceva , la altii altceva , dar intotdeauna exista si ,,cineva" care vrea sa fure linistea si pacea !

Nu am inteles insa cum pot ispiti barbatii in biserica , dar daca sora respectiva o zice , inseamna ca asa o fi !