View Single Post
Vechi 27.03.2012, 12:27:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Staim de aceasta inregistrare, am mai auzit de ea, eu nu dau crezare la tot pentru ca nu sunt date verificabile.
In schimb am alte nelamuriri si intrebari, nu am vrut sa spun pana acum ca sa nu se supere cineva. Sunt doar neclaritati, nu spun ca sunt certitudini.
In primul rand intr-o carte cineva spune ca parintele a spus ca sa poate ruga si la sfintii catolici, dar sa nu-i uite pe cei ortodocsi. Aici ar putea fi o explicatie ca poate s-a referit la sfintii de dinainte de Schisma. In al doilea rand in Biserica de la Draganesti Francisc de Assisi e pictat ca sfant, iar Biserica ortodoxa si Biserica catolica sunt pictate impreuna si deasupra lor "cred intru Una Sfanta...." Aici ar putea sa se interprteze ca un fel de profetie de unire, dar pot fi si semne de intrebare, daca parintele nu credea ca si catolicii sunt la fel ca ortodocsii.
In legatura cu prezenta la inmormantarea mamei, din cate am inteles a disparut 2-3 ore din inchisoare. Este o minune de translatie, prezenta la mai multi sfinti. La catolici apare o minune necrestina, numita bilocatie, unii sfinti erau in doua locuri concomitent. Din ce am citit la parintele a fost doar primul caz.
Mai e o nelamurire cu acel citat dat la inceput, ca alti duhovnici sunt mai mici.
Astea sunt doar nelamuriri, pot sa fie doar nelamuriri nefondate.