View Single Post
Vechi 27.03.2012, 13:29:33
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Personalitatea Părintelui Arsenie este uriașă. Moștenirea Sfinției sale este pă măsură. Influența pozitivă, spirituală, duhovnicească a Părintelui Arsenie este unică. Să nu mă socotească cineva că exagerez, dar repet ceea ce am spus în urmă cu aproximativ 21 de ani, la înmormântarea Sfinției sale: "Nu cred că, de la Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care a adus cel dintâi Evanghelia lui Hristos pe pământ românesc, să mai fi fost cineva ca Părintele Arsenie, de o asemenea statură și anvergură spirituală. Îl văd un sfânt între sfinți, înaintea lui Iisus Hristos, Sfântul Sfinților, cum este numit în cartea proorocului Daniel. Îl văd pe Părintele Arsenie ca fiind astăzi mâna lui Hristos întinsă neamului românesc ca alt Petru care se scufundă în valuri." - Daniil, Episcop Locțiitor al Daciei Felix
Oricat de drag ne-ar fi fost parintele Arsenie Boca, eu n-as merge pana acolo cum ca ar fi "CEL MAI MARE". Posibil sa fie, dar mai posibil sa NU fie. Dumnezeu stie, iar pana la proba contrarie poate e bine sa fim un pic mai rezervati in exprimarea sentimentelor, fiindca subiectivismul nostru ii poate deruta pe unii care nu mai cred nici ce-ar trebui sa creada. Parintele Arsenie Boca nu are nevoie de laudele noastre. Cand va randui Dumnezeu probabil se vor intampla niste lucruri pe care nimeni nu le va putea contesta. Doar ca Dumnezeu nu randuieste fara voia... parintelui.
Cat despre inregistrare, mi se pare foarte trist ca un asa subiect poate fi pus in discutie pe un forum. Inregistrarea facuta este foarte clar ca nu are caracter oficial, era o discutie "de culise" si cu siguranta nu se cunostea nici pe departe situatia reala, ci ori se aplecase urechea la barfe, ori anumite idei erau scoase din context si doar pareau ca apartinand parintelui Arsenie Boca. Trebuie sa fii cu totul rauvoitor si lipsit de buna cuviinta ca sa sustii ca parintele traia cu o femeie. In facultate, colegii ii spuneau "sfantul", iar ca monah... avea amante... Sa fim seriosi.
Cu reincarnarea... probabil este ultimul lucru de care poate fi acuzat un astfel de om. Daca nu vrem sa cunoastem cu ochii nostri unde sustine parintele Arsenie Boca asa ceva, macar sa ne intrebam constiinta care ne va raspunde ca asa ceva nu este cu putinta.
Cat despre "sfintenia" parintelui, eu nu ma pronunt. S-ar putea ca subiectivismul meu sa-i faca rau, lui, acolo. Mai bine sa astept voia lui Dumnezeu si sa nu grabesc eu lucrurile.
Am fost la mormantul parintelui si m-am recules. Aparent nimic in plus, nimic in minus. Si totusi s-a intamplat un lucru ciudat. De obicei aveam camera de luat vederi pe care o foloseam pe unde mai mergeam, dar acolo la mormant, eu n-am indraznit sa o folosesc si intentionat am lasat-o in masina. Sotia a vrut totusi sa aiba amintire de la mormantul lui si a facut cateva poze cu telefonul mobil, desi eu i-am spus ca nu se cade. Pe drum toate pozele din telefon au fost sterse pur si simplu, inclusiv cele anterioare facute prin alte locuri. Concluzia mea a fost ca parintele are mare putere, si ca acele poze nu s-au sters intamplator...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)