Citat:
În prealabil postat de Petre.
Ce metode folositi pt abstinenta in posturi ? Am auzit ca exista niste substante care se iau care ajuta. Sau alte metode ce stiti ? In afara de evitarea factorilor care duc la acest lucru.
Cel mai mult am rezistat 3 saptamani si mi se pare printre cele mai grele lucruri de la care ma pot infrana, fiind totusi vorba de o nevoie biologica.
|
Încearcă cu ceva sport, dar dozat rațional să nu dai în alte belele.
Postul înseamnă (și) ridicarea deasupra acestor nevoi firești înscrise în natura noastră, iar fixarea mentală pe ideea asta ajută mult. Dacă dorești să duci postul până la capăt și nu ești căsătorit încă, pregătește-te de un iad pe termen mai lung (însă nu veșnic). O să citești tot felul de sfaturi ipocrite despre rezolvarea acestor chestiuni, scrise de oameni care vor să pară că nu au probleme de genul ăsta, așa că o să-i las pe aceștia să te sfătuiască despre pregătirea duhovnicească.
Dacă nu ai vocație monahală, ca subsemnatul, abstinența prelungită începe să lucreze împotriva ta, ca orice privațiune care nu-și găsește suport în realitatea naturii tale. În primii doi ani abstinența te tonifică, asta dacă reziști primelor asalturi fără să cazi într-una dintre multiplele forme ale desfrânării. După doi ani însă, îți ucide vitalitatea cu fiecare zi ce trece până ai să te trezești într-o fundătură de unde îți va fi foarte greu să ieși, fără o decizie clară în privința tipului de viețuire pe care dorești să-l urmezi.