Mâine, Canonul Sf. Andrei Criteanul
Doamne ajută!
Vă reamintesc faptul că mâine seară se va citi integral, în cadrul unei denii, Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, care a fost rostit și în primele 4 zile din săptămâna I a Sfântului și Marelui Post al Paștilor.
În fiecare an, slujba minunată a Canonului de Pocăință al Sfântului Andrei Criteanul se oficiază în primele 4 zile din Postul Mare (în cadrul Pavecerniței Mari) împărțit în patru secțiuni și, integral, în miercurea din săptămâna a V-a a Postului, în cadrul Deniei. În cadrul slujbei de mâine, se va citi și viața Cuvioasei Maria Egipteanca - pildă vie de pocăință și sfințenie autentică - pe care Biserica noastră o pomenește în mod special în Duminica a V-a din Postul Mare.
Vă îndemn din toată inima ca mâine seară, în măsura posibilităților, să participați la Canonul cel Mare, pentru că este o slujbă minunată, unică în rânduiala liturgică a Bisericii, de o deosebită profunzime și frumusețe.
Pentru rugăciunile Sfântului Andrei Criteanul și ale Sfintei Maria Egipteanca, Domnul și Mântuitorul nostru Hristos să ne umple inimile de dragoste curată și nestrămutată față de El și să ne învrednicească de darul adevăratei pocăințe, pentru ca astfel, cu sufletul plin de lumina harului divin, să ne bucurăm duhovnicește de Praznicul Învierii, pentru care ne pregătim prin participarea la aceste minunate slujbe!
Miluiește-ne, Dumnezeule, miluiește-ne!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
|