View Single Post
Vechi 29.03.2012, 00:56:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Ar fi interesant,daca,ai putea sa spui,aici in public,o experienta personala extraordinara,care eventual sa justifice (desigur in modul relativ in care il poate da o traire subiectiva !) atasamantul sau iubirea fata de parintele Arsenie boca !
Citind cea mai valoroasă lucrare a părintelui Arsenie Boca “Cărarea Împărăției”, de altfel și prima carte duhovnicească pe care am citit-o, acestă carte a trezit ceva în mine, mi-a resuscitat conștiința adormită, mi-a oferit multe răspunsuri la problemele vieții mele, răspunsuri pe care până atunci nu mi le găsisem, a trezit o sete de a cunoaște cât mai multe despre cele duhovnicești, m-a trezit la realitate, m-a determinat să-mi dau seama de greșelile mele, m-a determinat să mă apropii de Biserică și să iau cât mai în serios relația mea cu duhovnicul meu.

Minunea pe care părintele a făcut-o cu mine este aceea că m-a "înviat dintre cei morți", a determinat în mine înnoirea vieții mele pe temelia ei, Iisus Hristos, încreștinarea vieții mele. Slavă lui Dumnezeu pentru darurile Sale. Slavă lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu un asemenea dar. Slavă lui Dumnezeu întru sfinții Săi! Îi mulțumesc părintelui pentru rugăciunile sale, pentru că m-a ajutat și pentru că mă ajută (am convingerea că se roagă pentru noi, pentru toți - pentru ajutorul nostru), pentru învățăturile pe care ni le-a lăsat.

Iată o cuvântare care pe mine m-a marcat atunci și care sper să nu o uit până la sfărșitul vieții mele: “A găsi în tine pe Hristos Cel cu Cruce, temelia ta dumnezeiască, și a clădi pe ea viața ta, acesta este învierea cea din morți înainte de învierea cea de obște. Fericit și sfânt este acela ce are parte de învierea cea din morți.”

Și câteva îndemnuri:
- "Să fiți buni, să faceți fapte bune, să mergeți pe linia Bisericii și să fiți tot timpul pregătiți, cum vă învață preoții Bisericii”.

Asta o spunea și în timpul vieții sale celor care veneau de departe la el - "Mă, de ce ați venit la mine de la atâta distanță, că nu sunt eu mai bun decât preoții voștri. Mergeți la preoții voștri, spovediți-vă, întoarceți-vă, îdreptați-vă, luptați-vă cu voi înșivă...când spun ei vă împărtășiți, că nu sunt eu mai bun decât preoții voștri".

- "Trăiește în așa fel ca și cum ar trebui să mori astăzi. Lucrează în așa fel ca și cum ar trebui să trăiești veșnic! Prețuiește vremea! Ea mai scumpă decăt aurul".

Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui!

Last edited by ovidiu b.; 29.03.2012 at 01:01:32.