Citat:
În prealabil postat de stefan florin
asta e o gluma nu?
|
Ce gluma,crezi ca-mi arde de asa ceva,si mai ales cu lucruri sfinte? E 10 ron intrarea pentru adulti si 8 sau 5 ron pentru copii,nu mai stiu. Parca 5 ron pentru copii,si 8 sau 12 ron taxa de fotografiere... Sa-mi fie cu iertare,nu am retinut bine,s-or mai si modificat de atunci. Daca nu platesti ramai la poarta manastirii,e simplu. Vrei sa intri,dai banu,si e totul in regula. Dai si alti bani,poti sa si fotografiezi etc.
Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj
Ma intrebam de multe ori cum au aflat/gasit oamenii moaste?
|
Simplu,au sapat in locul unde banuiau ca se afla acele moaste (dupa multa rugaciune),sau in locuri aratate de Dumnezeu etc.
Citat:
cum au stiut ale cui sunt? de unde au stiut oamenii pana si cum il cheama?
|
Caramida care se pune sub capul fiecaruia la inmormantare,dupa randuiala,si care contine scris numele respectivului,nu ti se pare un argument suficient de solid?
Citat:
cum i s-a cunoscut viata? faptele?
|
Sunt scrieri,relatari,traditia etc.
Citat:
cum i s-a cunoscut sfarsitul mucenicesc? (atata timp cat, in anii de inceput ai crestinismului, sau chiar si mai tarziu, de foarte multe ori, nu exista nici o dovada scrisa a vietii acestuia)...
|
Dar nici nu scrie ca toti sfintii sunt cunoscuti si ca li s-a acordat acest statut. Sunt muuulti,asa cum spui tu,despre care nu se stie nimic. Cei cunoscuti sunt cei despre care s-au putut culege cateva date.[/quote]