Citat:
În prealabil postat de Laura19
Din cate am citit, cand doi oameni divorteaza, se face la Biserica dezlegarea Tainei. Nu ii cununeaza din nou religios daca nu s-a dezlegat prima cununie. A doua cununi religioasa este mai mult o binecuvantare, nu se mai savarseste Taina. Doar in cazul in care unul din soti nu a mai fost casatorit. BO ingaduie[e o diferenta intre a ingadui si a aproba] maixm 3 casatorii. Motivele de divort ingaduite de Biserica cred ca le cunoasteti.
[font=trebuchet ms]
Poate expresia "dezlegarea cununiei" este cam nepotrivita.
|
Ei uite in Biserica Catolica nu exista nici un motiv care sa-ti se aprobe divortul in primul rand!!! Si e si bine ca e asa! Ce tupeu al preotilor ortodocsi de a scoate banii de 3 ori de pe om.
Si cica nu ii Taina ca vezi Doamne numai daca unul din ei nu a fost casatorit? Doamne ce aberatie!!! Sau ca iti dezleaga cununia! Voi nu stiti cum zice ce Dumnezeu a legat ca omul sa nu desparta! Preotul poate dezlega pacatele dar nu si cununia frate!!! Ii o minciuna mare mare de tot cat china!!! si atunci daca nu se face Taina ce se face... program de teatru? Si unii mai spun ca e casatorie de pocainta... si tot felul de comentarii si porcarii.
Eu inteleg no chiar daca nu se mai poate... dar mai bn e omul sa-si vada de treaba decat sa se insoare de 2-3 ori... traiesteti viata in calugarie alba... daca nu esti instare sa te impaci!
Plus ca mai nou BOR a hotarat sa: Nu le mai permita preotilor ortodocsi sa se recasatoreasca si ii si cateriseste daca se desparte!!! Scurt si la subiect! Amin. le recomanda sa se cunoasca de cel putin 5 ani inainte de casatorie. ii ceva!
Ce Dumnezeu a unit ca omul sa nu desparta! clar e spus!
Doar moartea sa ii mai desparta! Si bine le e celor care raman vaduvi!!!
Plus ce sa mai zic: copiii in special daca is mici sufera la greu.
La impacare! Sau mai bn nu te insura sau marita daca nu esti intreg la cap sa intelegi Taina Sfintei Cununii!!! Amin.