Citat:
Īn prealabil postat de Illuminatu
Mersi pentru apreciere, dar nu-i nevoie sa ma periezi, imi face rau peria ta de minciuni.
Dragule, bata-n balta stropeste; si, de-obicei, stropeste pe cel care da cu bata..
Iar tu, tu ce cauti pe un forum ortodox? Daca linistea o cauti, m-as bucura.
Dar nu prea te arati un cautator de liniste. Ai venit aici sa te certi?
Ti-ar place sa vin la adunarea-ospiciul tau de duminica si sa ma apuc sa va ponegresc?
Cam asta faci tu, "crestine".
|
Coleg Illuminatu, se pare ca intr-un razboi, de orice factura ar fi el, si orice amploare a r avea, fie si ce a de furtuna intr-un pahar cu apa, razboinicii uneia dintre parti pot prelua si cele biune, si cele rele de la partea inamica, invinsa sau nu. Mutatis mutandis: te apreciasm pentru ca ai avut o poztie ferma in raport cu pseudosabbatarienii. Uite ca acum dai cu bata in zoaie tu insuti, si te stropesti de nu se poate. Incearca sa te dai cativa pasi inapoi si sa vezi ca ce anume criticesm amandoi la sabbatisti, recte spiritul sectar fanatic si cu vesnica smuceala de cal neimblanzit spre zvarlitul din copite al jignirii, il au toti cei imbatati de subiectivismul autosuficient al propriei credinte. Ca e ecleziolatrie entuziast-jignitoare, ca la tine si la altii, ca e sectarism scriptolatru si iconoclastism sabbatian si sectar, ca e adunatura de la Medjugorje sau fanaticii ustasi, tot aia e: activism subiectiv de gasca, pardon, unire intru credinta. Mi-e sila de subiectivismul uman, care, ca sa fie clare motivele mele, a costat enorm de mult sange in razboiaele religioase si nu numai. . Uite, de asta apreciez penticostalii si nestorienii: sunt oameni deschisi, profunzi, care practica ceea ce colega noastra Fani71 numeste
ecumenia, nu atat ecumenismul, care e evident politizat/masonizant si suspect de megaerezia sincretismului, si ala facut la comanda politica. Daca toti NP ar fi ca penticostalii, notiunea de "erezie" ar fi cu ceva teramoli mai vida de continut... Sau toti ortodocsii sa fi ca acei sfinti, vrednici de cinstire, pe care Dumnezeu i-a onorat cu cununa moastelor fara de moarte si izvoratoare de mir si minuni... Intre discursul inflacarat de sincer si dureros de fanatic al unui tanar activist al Komsomolului si confessio fidei a celor ca domnia ta, nu e decat o deosebire...textuala.
P. S. Cred ca niste scuze se impun. Nu imi amintesc ca nici macar atat de persistent enervantii adventisti (intr-adevar sunt asa!), cu atat mai putin civilizatii penticostali sa fi numit BO sau BC "ospiciu".