Citat:
În prealabil postat de Laura19
Ei, daca se pune mare accent pe evolutie la scoala, ce sa faca si tinerii, mai ales daca nu au educatie religioasa la scoala. Mintile lor sunt zapacite rau de tot de atatea infromatii false invatate la scoala. Eu sincer, cand am vazut cate minciuni am invatat la scoala, mi s-a facut putin scarba de ea. In fine..
|
Nu vreau sa se înteleaga ca as da vina pe tineri, ca doar nu ei au inventat aceasta aberatie. Ei sunt mai degraba victime ale unei îndoctrinari asidue. Totusi, le-as recomanda sa nu mai creada în toate basmele astea cu pretentii de stiinte. Sa-si puna mereu întrebari, sa nu se multumeasca doar cu ce li se serveste la scoala. În orice caz, sa caute adevarul si sa aiba curajul de a-L primi. Adevarul nu trebuie inventat, nici construit, ci primit.
Citat:
"Noi am aratat asa in trecut,plin de par si cu bate in spate"."Noi traiam in copaci". "Noi avem urmas comun cu maimutele" si cate si mai cate, asa mare accent s-a pus..ei, m-am enervat si am renuntat la curs :)) am avut optiunea asta; initial eu credeam ca voi invata despre psiholiogie,filozofie si logica, nu despre evolutie.In sfarsit. Te duci la scoala sa inveti mai multe, dar defapt vii acasa mai prost. [vorba vine.]
|
Asta îmi aminteste de vorba unui om fara prea multa scoala, în schimb de-o inteligenta sclipitoare, care întrebat fiind de ce nu a studiat mai departe, de ce s-a multumit doar cu câteva clase de scoala, el a raspuns: "ca sa nu-mi stric mintea, ca sa nu-mi încarc memoria cu lucruri inutile".
Daca ai sti ce greu îi este omului sa-si faca ordine în minte dupa ce a adunat o multime de "informatii" inutile, ba chiar daunatoare ...