Faptul ca atrag atentia cand cineva greseste si le spune cum trebuie sa faca, nu o vad ca o treaba rea. Nu cred ca spun din rautate. Nu orice cearta este din rea-vointa.
Nu te mantuiesti pe baza culturii toelogice. Sunt foarte multi oameni care au fost simpli, de la tara, unii analfabeti, si au fost credinciosi cu inima, care ii intrec f.usor pe crestinii care dau pe dinafara de infromatie. Nu cred ca are importanta mai mare cata informatie ai, decat ceea ce faci. Foarte bine ca acele batranele fara carte merg si se spovedesc,impartasesc regulat, f.bine ca merg la Biserica si tin sarbatorile etc.. Acum, cu atatea carti ortodoxe, atatea conferinte si cd-uri nu mai ai scuza "n-am stiut""n-am avut de unde sa cunosc".
De multe ori cuvantul "habnotic" se spune unui om pe nedrept. Foarte de am observat ca oamenii credinciosi practicanti si care nu dau cu piciorul la canoane doar ptr. ca s-a schimbat moda, sunt etichetati drept "habnotici".
Barfa in Biserica aia este rea. Si urata. Dar asa's unii oameni, n-ai ce sa le faci. Surd la barfa oamenilor si cu urechile ciulite la ce spune preotul.
Eu cred ca sunt mai periculoase acele supersitii paganesti si vrajitoresti. Alea cu luna plina, pisica neagra, busuioc pus sub perna si alte aberatii.
|