Citat:
În prealabil postat de Laura19
Dar una e cand dai tu si alta e cand esti obligat sa dai bani ca sa faci o amarata de poza si sa intri intr-o manastire.
|
Una e sa astepti sa dea cineva bani, cat catadicseste (multi din cei ca tine care se vaita pentru cativa roni, nu catadicsesc deloc) si alta e sa fie o taxa modica, pentru toata lumea.
In definitiv este un domeniu privat, iar mare majoritate a celor care ajung acolo ajung ca la un obiectiv turistic, de ce un muzeu ar putea sa ceara bani si manastirea nu?
Ei traiesc cu aer?
Citat:
In primul si primul rand, Voronet este o manastire, un locas de cult, un simbol al ortodoxiei din Bucovina, mostnirea lasata de Sf.Stefan cel Mare, si abia apoi este monument turistic, desi manastirile n-ar trebui sa fie muzee.
|
Ba uite ca pentru majoritatea este exact obiectiv turistic.
Vin, casca ochii cateva minute si hopa inapoi la autorcar sa o vedem si pe urmatoarea, sa avem cu ce ne lauda pe unde am fost weekend -ul asta.
Citat:
Ma indoiesc sincer ca Stefan ar fi vrut sa intri cu bilet de intrare in Voronet.
|
Cred ca mai degraba n-ar fi vrut sa intre deloc toti gura casca.
O biserica e la fel de buna ca oricare alta, de ce musai sa dai buzna la cea din Voronet?
Citat:
Degeaba gasim noi scuze, dar taxele astea sunt motiv de a face bani.
|
Serios. Si tu nu vrei sa faci bani. Si nu-ti trebuie.
Citat:
Asa cum Voronet si alte manastiri vechi construite de Domnitorii romani au rezistat peste 1000 de ani, asa poate sa reziste si in continuare.
|
Exact. Cu aer au trait 1000 ani, cu aer sa traiasca si acum.
Si sa fie renovate de ingeri.
Alooo, trezirea.
Citat:
Pe vremea comunismului manastirile lui Stefan si alte manastiri vechi au rezistat datorita harului Lui Dumnezeu care s-a revarsat peste ele.
|
Citat:
Este greu de crezut ca in vremurile noastre fresca unei biserici se poate innoi singura.
|
Dar nu si pentru tine, nu?
Esti "high" cumva?
Citat:
Are Domnul grija de Casa Sa, de Bisericile si Manastirile Sale.
|
Deci noi de ce sa mai avem?
Logic.
Citat:
Haida sa facem din Bisericile si Manastirile istorice muzee si sa aruncam sacrul la gunoi.
|
Nu stiu de ce am impresia ca atunci cand spui "
sacru" te gandesti la
buzunarul tau.
Citat:
Orice ai zice, nu este normal si crestineste sa ceri taxa de intrare intr-o manastire.
|
De la zgarciti care plang dupa 2 lei cand au cheltuit deja 200 sau mai bine sa fie plimbati prin tot nordul Moldovei ?
Si inca cum..
Poate macar asa cu forta, prind un loc mai departe de..caldura.